Whatsapp Kullanıcılarını Sevindirecek Yeni Uygulama

Whatsapp'ta sürekli istemediği gruba dahil edilen kullanıcıların sesi duyuldu, Whatsapp onaysız 'Gruba dahil edilme' özelliğini kaldırma kararı aldı.  Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu Whatsapp, her geçen gün yeni özellikleriyle gündeme gelirken, bazen de platformda tepki çeken özelliklerini geri çekerek kullanıcılarını elde tutmaya gayret ediyor.

Whatsapp Kullanıcılarını Sevindirecek Yeni Uygulama

Uzun süredir kullanıcıların büyük tepkilerini çeken 'Gruba dahil edilme' olayıyla ilgili Whatsapp geliştiricileri beklenen adımı atıyor. Yeni güncellemeyle birlikte artık Whatsapp kullanıcıları istemedikleri gruplara onayları olmadan dahil edilmekten kurtulacaklar.

Güncellemenin aktif edilmesinden sonra, gruplara dahil edilme seçeneği ayarlardan aktif ya da pasif hale getirilebilecek. Bu sayede kullanıcılar sadece istedikleri gruplara girecekler. Whatsapp yönetimi bu konuda çok fazla şikayet aldıklarını daha önce de bildirmiş, ilgili özelliğin 'seçenek' sunacağı bir hale getirilmesi için çalışma başlattıklarını bildirmişti. İos ve android işletim sistemi kullanan mobil cihazlara gelecek bir başka özellik ise kara liste olacak.

Kara liste ile kullanıcıları rahatsız eden kullanıcıların önü kesilecek, bu sayede sürekli birilerini gruplara ekleyen kişilerin 'Grup ekleme' özelliği kapatılacak.