Üzen Haber: Mahkumlara Af İçin Flaş Açıklama

Mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi meselesi için son dakika açıklaması geldi. Geçtiğimiz hafta yılbaşından önce çıkacağı bildirilen ceza indirimi yasasının yılbaşından sonra meclise geleceği bildirildi.

Üzen Haber: Mahkumlara Af İçin Flaş Açıklama

Mahkumlara af ve nafaka meselesi yine mi gecikecek.

İlk yargı paketinde yer alacağı bildirilen ceza indirimi ikinci yarg paketine kaldı. Meclis kapanmadan önce çıkarılacağı bildirilen ceza indiriminin yeni yasama yılına ertelenemesi tepkilere nedeen olurken ilk yargı paketinde de yer almaması tepki ile karşılandı.

ARALIK AYINDA MECLİSE GELECEK DENİLDİ

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada 2. Yargı Paketi 'nin Aralık ayında meclise geleceği bildirildi. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ise yaptığı açıklamada yılbaşından önce 2. yargı paketinin çıkmasının planlandığını söyledi.

Bu açıklamalar sonrası bir son dakika açıklaması daha geldi. Karar Gazetesi 'nde yayımlanan haberde 2. yargı paketinin yılbaşından sonra yürürlüğe gireceğini duyurdu. 

30 MADDE OLACAK

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında birinci paket geçtiğimiz hafta meclisten geçti.  39 maddelik yasa teklifinin Meclis'ten geçmesinin ardından karar, önceki gün Resmi Gazete 'de yayımlandı ve yasalaştı. Bunun ardından infaz ve nafaka düzenlemelerini de kapsamına alan  yaklaşık 30 maddelik ikinci paketin hazırlıkları başladı. 

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından paket meclise sunulacak. Karar Gazetesi, paketin yılbaşından sonra TBMM Başkanlığı 'na sunulacağını yazdı. 

AK Parti ile MHP tarafından ortak şekilde hazırlanan ve diğre partilerin de görüşlerinin alınarak düzenlenen yeni paket ile infaz kısalacak ve 2 ila 4 yıl arasında hüküm giyenler, suç şekline göre 1 gün ile 1 ay arasında cezaevinde yatacak. 75 yaş ve üstünde olanlara da evde infaz düşünülüyor

Yılbaşından sonra meclise gelmesi ile Ocak ayının ortalarında ya da sonunda ikinci yargı paketinin yasalaşması bekleniyor.

Af bekleyenler bu sayfada > TIKLA KATIL

AF HABERLERİ İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN