Ünlü Lokantacıya FETÖ'den 5 Yıl Hapis Cezası

Ünlü Lokantacıya FETÖ'den 5 Yıl Hapis Cezası

Bolu Dağı'ndaki ünlü et lokantısının sahibi İsmail Çolak, Fetullahçı terör örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına finansal destek sağladığı ve silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuklu yargılanan Çolak, bugünkü karar duruşmasında üzeirne atılı suçlamalarla ilgili, "Ben DÜSİAD üyesi değilim, mütevelli heyetinde bulunmadım. Sürekli yurt dışına kaçma ihtimalim üzerinde duruluyor. Ben bu yaştan sonra yurt dışına kaçmam. Benim yurt dışına çıkma amacım yeni iş görüşmeleri yapmaktı. Ben ülkemi, milletimi seviyorum. 50 yıldır ticaret yapıyorum, bunun 40 yılını kendi iş yerlerimi açarak devam ettirdim. Yakamdan bir türlü düşmediler. Kendimi şu anda atıl durumda hissediyorum. Eğer bu iş başıma gelmeseydi Bolu Dağı’nda yeni istihdam alanları oluşturmak için çalışacaktım. Tekrar ediyorum ki benim kaçacağım konusunda mahkemenin görüşü var. Vallahi, billahi, tallahi kaçma düşüncem yok. Beraatimi istiyorum." dedi.  

Mahkeme heyeti, İsmail Çolak'a terör örgütüne finansal destek sağlama suçundan ceza olmadığını, örgüt üyeliğinden ise etkin pişmanlık yasası göz önüne alınarak 5 yıl hapis cezası verdi. Çolak'ın tutukluluk hali sürecek.