Uçakta Telefonunu Kapatmayanlara Verilecek Cezaya Zam

Uçaklarda kemerini takmayanlara, telefonunu kapatmayanlara ve kurallara uymayan vatandaşlara verilecek cezalara zam geldi.

Uçakta Telefonunu Kapatmayanlara Verilecek Cezaya Zam

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tebliğ yayımladı ve uçakta telefonunu kapatmayacanlara uygulanacak para cezasına zam geldiği bildirildi. 

Önceki gün Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürülüğe giren söz konusu tebliğ ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, para cezalarında bazı artışlara gitti. Edinilen son bilgilere göre para cezaları, 2018 yılı yeniden değerleme oranında artırıldı.

Yeniden yapılan düzenleme ile birlikte uçakta kurallara uymayan yolcular bin 717 TL para cezası verecek. Bu cezanın üst limiti ise 2 bin 124 TL 'dir. Bu ceza, sigara içen yolcuların1 yanı sıra uçakta elektronik cihazları çalıştırmaya devam eden, yerine oturmayan, kemerini bağlamayan, baş üstü dolabını kapatmayan, yolcular veya kabin ekibiyle tartışmaya devam eden, kabin ekibinin görevini yapmasını engelleyen, yolculara veya kabin ekibine hakaret eden, onlara sözlü tacizde bulunan, verilen talimatları yerine getirmeyen yolculara da kesilebilecek.

PİLOTA CEZA

Uçuş emniyetini kasıtlı olarak riske atan bir pilot hakkında 14 bin 163 TL ceza verilebilecek.

YETERSİZ YAKIT NEDENİYLE DE CEZA

Yetersiz yakıt olduğu halde uçuşa başlanmış olması durumunda ise ilgili uçuş personeline sadece 3 bin 541 TL cezanın muhatabı olacak. İnsansız Hava Araçları ile izinsiz, kayıtsız, tescil olmadan uçuş gerçekleştirmenin cezası 8 bin 498 TL, İHA kullanımı suretiyle özel hayatın gizliliğini ihlalin cezası ise 2 bin 124 TL oldu.

Kamubulteni.com  | Ankara