Türk-İş Maaş Zammı Konusunda Hükümetle Anlaşamadı! Bayramdan Sonra Başlıyor!

Son Dakika... Türk İş Koordinasyon Kurulu, 2019-2020 toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığı için üç aşamalı eylem kararı aldı. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bayramdan sonraki Perşembe günü sabah saatlerinde tüm işçilerin katılımıyla bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Basın açıklamasının ardından işçiler öğle yemeği yemeyecek, pazartesi günü de sendika temsilcileri Ankara Güvenpark'ta buluşacak. Hak-İş Genel Başkanı Arslan ise hükümetin kamu işçisi için kendilerine iyileştirm

Türk-İş Maaş Zammı Konusunda Hükümetle Anlaşamadı! Bayramdan Sonra Başlıyor!

Türk-İş Maaş Zammı Konusunda Hükümetle Anlaşamadı! Bayramdan Sonra Başlıyor!

Son Dakika... Türk İş Koordinasyon Kurulu, 2019-2020 toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığı için üç aşamalı eylem kararı aldı. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bayramdan sonraki Perşembe günü sabah saatlerinde tüm işçilerin katılımıyla bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Basın açıklamasının ardından işçiler öğle yemeği yemeyecek, pazartesi günü de sendika temsilcileri Ankara Güvenpark'ta buluşacak. Hak-İş Genel Başkanı Arslan ise hükümetin kamu işçisi için kendilerine iyileştirme yapıldıktan sonra ilk sene %7+4, ikinci seene 3+3 ve enflasyon farkı teklif ettiğini söylemişti.

Habertürk canlı yayınına katılan Türk İş Genel Başkanı burada yaptığı açıklamada, "200 bin işçi için 220 gündür gayret sarfediyoruz. Bizim arzımız şu, bize denen enflasyon 5.1 , biz size 7 veriyoruz. 5.1 enflasyona ne kamuoyu ne işçi inanıyor. 2017 temmuz ayı başında sözleşme imzaladık, bi zamlara bakıldığında elektriğe yüzde 44, doğalgaza yüzde 35, pirinç, bulgur saymaya bile gerek yok. Alım gücü yüzde 30'ların altına düştü. Bir an evvel bu mesele masa başında çözülsün. Perşembe günü bayram bitiminde iş yerlerine arkadaşlarımız bu konuyla ilgili tüm şehirlerde kamuoyuna açıklama yapılacak. Cuma günü yemek yenmeyecek. Cumartesi gün tüm illerden temsilcilerimiz Ankara'da olacak. Biz yoksulun, işçinin, emeklinin problemlerini dile getirmeye çalışıyoruz." dedi.