Tefecilerin Yeni Yöntemi: Kredi Kartı ile..

Tefecilerin vatandaşları sömürdüğü yeni bir yöntem ortaya çıktı. Kağıt üstünde şirket kuran tefeciler, bu şekilde vurgun yapıyor.

Tefecilerin Yeni Yöntemi: Kredi Kartı ile..

Eskiden kolay olan, parası olan hemen hemen herkesin yaptığı ancak günümüzde bankalara kaptırılan tefecilik yeni bir yöntem ile hortladı.

Çeşit çeşit yollarla, ihtiyacı olan, zor durumda olan vatandaşlara yüksek faizli para veren tefeciler, bu parayı artık yeni yöntemlerle veriyor. Devlet, tefecilere göz açtırmamak için her yolu deniyor. Ancak tefeciler de yılmıyor ve yeni yollarla vatandaşları sömürmeye devam ediyor. Devlet yakın takipbe alarak tefecilerin tüm oyunlarını bozarken, tefecilerin yeni bir yöntemi de gün yüzüne çıkarıldı.

Ortaya çıkarılan son sistemde ise tefeciler, kağıt üzerinde kurdukları şirketler üzreinden POS cihazları ile komisyon alıyor ve bu şekilde tefeciliğe devam ediyor. Ancak bu sistem de Hazina ve Maliye Bakanlığı Müfettişleri tarafında yapılan yoğun denetlemeler ile ortaya çıkıyor.

Müfettişler tarafından hazırlanan raporda , POS cihazları üzerinden yapılan tefecilik yöntemi şu şekilde açıklandı:

"Borç para talebinde bulunan kişi veya kişiler ticari bir alışveriş yapmış gibi kredi kartları ile mevcut kişilerin POS cihazlarından yüklü miktarda para çekiyor. Çektiği para karşılığında tefeci olarak nitelendirilen kişiler belirli bir komisyon ücreti alarak borç alan tarafından faizle para almasını sağlıyor. Tefeci verdiği borç parayı cihazın ait olduğu bankadan yapacağından, verilen borç para güvence altına alınmış bulunmaktadır. Bu işlemlerde POS cihazı bir nevi alacağın güvence altına alınmasını sağladığından tercih edilmektedir."

MİLYONLARCA SAHTE FATURA

POS cihazları üzerinden tefecilik yapan ve 2014 yılından bu yana milyonlarca sahte fatura düzenlediği ortayan çıkan Ekrem E. isimli kişi, nakit paraya sıkışanlara, komisyon karşılığı POS makinesinden çekip para veriyor.

Kredi kartı POS'tan geçiyor ve nakte sıkışan vatandaş, Ekrem E. 'ye komisyon vererek nakit ihtiyacını karşılıyor. Müfettişler ise POS'tan yapılan ödeme karşılığında hehrangi bir hizmetin olduğunu ortaya çıkardı ve sahtekarlık gün yüzüne çıktı.

Kamubulteni.com | Ankara