Tarım Bakanlığı'ndan Atama Bekleyenler Sosyal Medyada Birleşti

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan aylardır atama haberi bekleyen adaylar , sosyal medya hesaplarından 'Temmuzda Tarıma Atama Gelsin' hashtagi ile kampanya başlattılar. "Atama yapmayan bakan" olarak tepki gösterdikleri Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin atamalar konusundaki duyarsızlığına tepki gösteren binlerce kişi, instagram hesabında yorum kısmını dahi kapatan bakana 'Neden bizim yorum yapmamıza engel oluyorsunuz, neden bize bir tarih , bir güzel haber vermekten imt

Tarım Bakanlığı'ndan Atama Bekleyenler Sosyal Medyada Birleşti

Tarım Bakanlığı'ndan Atama Bekleyenler Sosyal Medyada Birleşti

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan aylardır atama haberi bekleyen adaylar , sosyal medya hesaplarından 'Temmuzda Tarıma Atama Gelsin' hashtagi ile kampanya başlattılar. "Atama yapmayan bakan" olarak tepki gösterdikleri Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin atamalar konusundaki duyarsızlığına tepki gösteren binlerce kişi, instagram hesabında yorum kısmını dahi kapatan bakana 'Neden bizim yorum yapmamıza engel oluyorsunuz, neden bize bir tarih , bir güzel haber vermekten imtina ediyorsunuz' diyerek tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 29 Mart 2019 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü'ne 5 bin personel alımı yapılacağını açıklamış, Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim ve teknikerler de kendilerine yönelik alım yapılıp yapılmayacağını sormuş, fakat aradan geçen aylara rağmen konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı.

TBMM'de de sık sık gündeme gelen Tarım ve Orman Bakanlığı atamalarıyla ilgili önümüzdeki günlerde bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağı bilinmiyor. 

TARIM BAKANLIĞI'NA AYLARDIR ATAMA YOK

2018 yılının Mayıs ayında eski Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba , "10 bin 551 personel alımı yapacağız" demişti. Eski Bakan Fakıbaba, "Biz görevimizi yapıyoruz. Ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisleri istihdamı için 9 Şubat'ta 10 bin 551 kişinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ailesine katılmasına yönelik gerekli kuruluşlara yazılarımızı yazdık. Bir şey söylüyorsam doğrudur." şeklinde konuşmuştu.