Tanzim Satış Yerleri Ne Zamana Kadar Açık Olacak? Açıklama Geldi

Türkiye'de önceki gün tanzim satış yerleri kuruldu ve uzun kuyruklar oluştu. Ucuza meyve ve sebze almak isteyen vatandaşlar uzun beklemeler sonrası uygun fiyata sebze ve meyve aldı.

Tanzim Satış Yerleri Ne Zamana Kadar Açık Olacak? Açıklama Geldi

Tanzim satışların süresi hakkınd son dakika açıklaması geldi. Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz yaptığı son dakika açıklamasında "Tanzim satışta 2,5 aylık planlamamız var. Açıkta üretilenler piyasaya girince fiyatlar ürün bolluğundan gevşeyecek" ifadelerini kullandı.

Sebze fiyatlarında son dönemlerde yaşanan fahiş artışlar sonrası ucuza ürün temin edilen tanzim satışlar İstanbul ve Ankara'da başladı. 

Anadolu Ajansı Ekonomi Masası'na konuk olan Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz önemli açıklamalarda bulundu. Ucua sebze ve meyve satışları hakkında konuşan Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz "Tanzim satışta 2,5 aylık planlamamız var. Açıkta üretilenler piyasaya girince fiyatlar ürün bolluğundan gevşeyecek" ifadelerini kullandı.

 İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, tanzim satışlar hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da 34 ilçede 50 noktada bu hizmeti sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın teveccühüne karşı tüm önlemleri almış durumdayız. Tanzim satış uygulamamız sabah saat 10.00 ile akşam 19.00 arasında yapılacak. Vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak uygulamayı ilk başta 7 sebze ile başlatacağız. Satışlarımıza toptan alınıp stoklama yapılmaması için 3 kiloluk sınırlama getirdik. Bu çalışmanın devamlılığı vatandaşlarımızın talebine bağlı olarak sürecek. Bu malları Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden toplanacak. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile sürekli temas halinde olacağız. Bu noktada Tarım Kredi Kooperatifleriyle birlikte bu malları temin ediyoruz. Bu malların tonları da talebe göre değişecek. Satış noktalarında ürünler bitmeye yaklaştığında depomuzdan temin edeceğiz. Lojistik tedbirlerimiz her daim olacak.”