Sosyal Medya Ünlüsü Pucca'ya Büyük Şok! 1 Tweet için 7 Sene Hapis Cezası

Bir dönem kendi blogundan yazdığı yazılarla gündeme gelen daha sonra bu yazıları kitap haline getiren ve en çok satılan kitaplar listesinde kitapları bulunan sosyal medya ünlüsü Pucca (Selen Pınar Işık) İnstagram hesabından yaptığı açıklamada hapis cezası aldığını duyurdu

Sosyal Medya Ünlüsü Pucca'ya Büyük Şok! 1 Tweet için 7 Sene Hapis Cezası

Sosyal Medya Ünlüsü Pucca'ya Büyük Şok! 1 Tweet 7 Sene Hapis Cezası

Bir dönem kendi blogundan yazdığı yazılarla gündeme gelen daha sonra bu yazıları kitap haline getiren ve en çok satılan kitaplar listesinde kitapları bulunan sosyal medya ünlüsü Pucca (Selen Pınar Işık) İnstagram hesabından yaptığı açıklamada hapis cezası aldığını duyurdu.

Gözyaşları içerisinde aldığı hapis cezasını takipçileriyle paylaşan Pucca, "Günaydın arkadaşlar , az önce 7 sene hapis cezası aldığımı öğrendim. 7 sene 7, escobar ile ilgili attığım tweet yüzünden. Escobar bu kadar ceza almadı, 7 sene hapis ne demek, bir tweet yüzünden, ne demek ya, ben ne yapacağım? ben size ne yaptım" dedi.

Sanık Pınar Karagöz'ün avukatı Ali Furkan Tatlı, Anadolu 52. Asliye ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, "Suçun oluşması için özendirme kastı gerekir. Hatta müvekkilimin tweetlerinde uyuşturucuya karşı olduğu da görülmektedir. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Beraatini talep ederiz" ifadelerini kullandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede  , 'uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme' suçuyla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde, Pucca Fan Clup isimli facebook hesabı kullanıcısı sanık Pınar Karagöz ile Buryy Soprano takma adını kullanan youtube kullanıcısı hakkında uyuşturucu kullanımını özendirici paylaşımlarda bulundukları tespit edildiği belirtilmiş, sanıklar hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme" suçundan beşer yıldan onar yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.