Son Uyarı Geldi: Bankada Unuttuğunuz Para Var mı? İşte Sorgulama Sayfası

Tüm vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Bankada hesabı olan vatandaşlara yapılan uyarıda , hesaplarda unutulan paraların devlete devredileceği, bu nedenle vatandaşların hesaplarının zaman aşımına uğrayıp uğramadığını kontrol etmesi gerektiğine yer verildi.

Son Uyarı Geldi: Bankada Unuttuğunuz Para Var mı?  İşte Sorgulama Sayfası

Son dakika haberi: Bankada unutulan paralar için önemli uyarı geldi. 

Yapılan son dakika açıklamasında,  bankada parasını unutan vatandaların bu paralarını çekmesi istendi. Söz konusu Kanunu ’na göre; bankalarda bulunan hesaplarda, 10 yıl boyunca işlem yapılmazsa ve hesaplar zamanaşımına tabi oluyor ve kalan para Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ’na aktarılıyor. Devlete aktarılan bu para artık hazinenin malı oluyor.

Kanuna göre bankadaki hesapta 10 yıl işlem yapmazsanız, paranız bankada 10 yıl işlem görmeden hesapta durursa bu miktar, zaman aşımına tabi olacak. Zaman aşımına tabi olan bu meblağlar da devletin malı olacak.

SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Banka bulunan hesabınınız zaman aşımına uğrayıp uğramadığını internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu hesapların kontrolu artık çok kolay bir şekilde yapılıyor. " www.zamanasimi.org/tbb " adresine tıkladığınızda karşınıza Türkiye Bankalar Birliği'nin zamanaşımı sorgulama ekranı çıkıyor.

Bu ekranda adınız ve soyadınızı yazın. Diğer tarafta ise sorgulama yapmak istediğiniz bankayı seçin. Altta da sorgulama yapmak istediğiniz hesabın kart numarasını girin ve hesabınızın zamanaşımına uğrayıp uğramadığını görün.

Bankalar tarafından yapılan açıklamada , hesaplarda zamanaşımına uğramış durumda milyonlarca TL paranın olduğu bildirildi. Siz de sorgulama işlemini yapın ve zamanaşımına takılan paranız olup olmadığını bu şekilde öğrenin.

Bankada zamanaşımına uğrayan hesabınız olup olmadığını kontrol etmek için TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara