Son Dakika! Üniversite Kontenjanları Belli Oldu

Son Dakika! Üniversite Kontenjanları Belli Oldu Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde üniversitelerin önlisans ve lisans proıgramları için 835 bin 66 kontenjan belirlendiğini duyurdu. YÖK'ten yapılan bilgilendirmede, "Bu yıl üniversitelerin ön lisans ve lisans düzeyinde örgün öğretim programları için 835 bin 66 kontenjan belirlendi." denildi. Öğretmenlik programlarının kontenjanlarında yüzde 10 oranında azalma görülürken, öğretmenlik programlarının kontenjanı ge

Son Dakika! Üniversite Kontenjanları Belli Oldu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde üniversitelerin önlisans ve lisans proıgramları için 835 bin 66 kontenjan belirlendiğini duyurdu. YÖK'ten yapılan bilgilendirmede, "Bu yıl üniversitelerin ön lisans ve lisans düzeyinde örgün öğretim programları için 835 bin 66 kontenjan belirlendi." denildi. 

Öğretmenlik programlarının kontenjanlarında yüzde 10 oranında azalma görülürken, öğretmenlik programlarının kontenjanı geçtiğimiz yıl 53 bin 796 iken , bu sene 48 bin 546 olarak belirlendi.

Tıp programında 15 bin 50, diş hekimliğinde 6 bin 680, eczacılıkta 3 bin 524 , hemşirelikte 15 bin 33 kontenjan ayrıldı.

DETAYLAR GELİYOR...