Son Dakika: Mahkumlara Af Açıklaması

Mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklaması. AK Parti ile MHP 'nin af üzerinde uzlaşı aradıklarının belirtildiği açıklamada, indirim süresinin 4 yıl olacağı bildirildi. İşte açıklama.

Son Dakika: Mahkumlara Af Açıklaması

Mahkumlara af için son dakika haberi.

Star Tv Ana Haber 'de mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmeleri aktarıldı. Yapılan açıklamada AK Parti ile MHP 'nin mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi konusunda uzlaşı aradıkları bildirildi. 

5 YILDI 4 'E DÜŞTÜ

MHP tarafındna hazırlanan teklifte indirim süresinin 5 yıl olması öngörülüyordu. Ancak AK Parti 'nin teklifi ile bu süre 4 'e düşürüldü. Bu yıl içinde , Aralık sonuna kadar yürürlüğe girmesi beklenen düzenlemede hükümlülere 4 yıl ceza indirimi planlandığı bildirildi. 

Mesela 6 yıl kalmışsa 2 yıl daha yatıp çıkacaklar. Cezasının bitmesine 4 ya da daha az sene kalmışsa ya salıverilecek ya da ev hapsi uygulaması olacak. 

GÖRÜŞMELERİN DÜĞÜMLENDİĞİ NOKTA

MHP organize suçlar ve uyuşturucu suçlarının düzenlemeye dahil edilmesini isterken AK Parti bu suçların kapsam dışında kalmasını istiyor. Bu konular üzerinde çalışmalar devam ediyor. 

ABDULHAMİT GÜL 'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir açıklama yaptı ve partilerin ceza indirimi üzerinde çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Açıklamada çalışmaların Aralık ayında sonlanması ve Meclise gelmesi bekleniyor. 

Af bekleyenler bu adreste TIKLA KATIL

AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN