Son Dakika! İstanbul Kartal'da 8 Katlı Bina Çöktü - Ölü ve Yaralılar Var

İstanbul Kartal'da Cevizli Mahallesi Sema Sokak'ta 8 katlı bina henüz bilinmeyen bir sebeple çöktü. Görgü tanıkları binanın dolu olduğunu belirtiyor. Binan enkazı altında çok sayıda aracın kaldığı da görülüyor. Kartal'da 8 katlı bina çöktü, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgede kurtarma çalışmaları başlatıldı.Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin sedyeyle bina enkazına yaklaştığı görülürken, itfaiye ekipleri binaya 'Sesimizi duyan var mı' şeklinde seslen

Son Dakika! İstanbul Kartal'da 8 Katlı Bina Çöktü - Ölü ve Yaralılar Var

İstanbul Kartal'da Cevizli Mahallesi'nde 8 katlı bina henüz bilinmeyen bir sebeple çöktü. Görgü tanıkları binanın dolu olduğunu belirtiyor. Binan enkazı altında çok sayıda aracın kaldığı da görülüyor. İstanbul Kartal'da 8 katlı bina çöktü, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgede kurtarma çalışmaları başlatıldı.Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin sedyeyle bina enkazına yaklaştığı görülürken, itfaiye ekipleri binaya 'Sesimizi duyan var mı' şeklinde seslenmeye çalışıyor. Binada yaşayanlar olduğu belirtilirken, binada kaç kişinin yaşadığı bilinmiyor. Binanın bir 16.00 civarında çöktüğü belirtiliyor. Bölgede vatandaşlar ve kurtarma ekipleri yoğun kalabalık oluşturmuş durumda. İtfaiye erleri kurtarma çalışmaları başladı. Görgü tanıkları bina içerisinde birilerinin olduğunu , ses duyduklarını ifade ediyor. Bina üzerinde insanlar aşağı sesleniyor.

Kartal'da 6 katlı bina çöktü, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgede kurtarma çalışmaları başlatıldı. 

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin sedyeyle bina enkazına yaklaştığı görülürken, itfaiye ekipleri binaya 'Sesimizi duyan var mı' şeklinde seslenmeye çalışıyor. Binada yaşayanlar olduğu belirtilirken, binada kaç kişinin yaşadığı bilinmiyor. Binanın bir 16.00 civarında çöktüğü belirtiliyor. Bölgede vatandaşlar ve kurtarma ekipleri yoğun kalabalık oluşturmuş durumda. İtfaiye erleri kurtarma çalışmaları başladı. Görgü tanıkları bina içerisinde birilerinin olduğunu , ses duyduklarını ifade ediyor. Bina üzerinde insanlar aşağı sesleniyor. 

Binanın neden çöktüğüne dair henüz bir bilgi gelmedi.

AFAD VE UMKE EKİPLERİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

AFAD ve UMKE ekiplerinin de bölgeye intikal ettirildiği bildiriliyor. Enkaz altında kaç kişi olduğu hala netleşmiş değil. Bina enkazında eşyalar ve uydu antenler olduğu belirtiliyor. Binanın çöktüğü alanın altında kalan çok sayıda araç olduğu da görülüyor. 

Görgü Tanıkları: Binanın çökmesinden önce patlama meydana geldi

İstanbul Kartal Cevizli Mahallesi Sema Sokakta 8 katlı bina çöktü. Binanın çökmeden önce patlama meydana geldiği iddia ediliyor. Bölgedeki itfaiye ekiplerinin çalışmaları devam ederken, çok sayıda sağlık ekibi eellerinde sedye ile beklemeyi sürdürüyor. Bölgeye AFAD ve UMKE ekiplerinin henüz gelmediği belirtiliyor. Binanın enkazına çıkan vatandaşlara ekipler uyarılarda bulunuyor. Tekrar bir çökme meydana gelmesinden endişe duyuluyor.

KAHREDEN HABER GELDİ!

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 1 ÖLÜ, 4 KİŞİNİN KURTARILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR.

Zaman zaman bölgede vatandaşlara sessizlik çağrısı yapılıyor megafonla. Enkaz altında kalan ve hayatını kaybeden vatandaş ile diğer yaralılara henüz ulaşılmış değil. Binada 12 ailenin yaşadığı beliritliyor. Binanın çökmesi esnasında kaç kişinin evlerinde olduğu bilinmiyor.

BİNANIN ÇÖKMEDEN ÖNCEKİ HALİ

BURSA VE SAKARYA'DAN ÖZEL EKİPLER YOLA ÇIKTI

AFAD Başkanlığı olayın haber alınmasının hemen ardından harekete geçti. İstanbul'daki ekipler olay yerine hemen sevk edildi. Bursa ve Sakarya'dan da arama kurtarma ekipleri de AFAD tarafından İstanbul'a sevk edildi. İçeride kaç kişinin olduğuna dair ilk bilgiler geldi fakat teyit edilmemiş bilgiler olduğu için AFAD konuyla ilgili açıklama yapmadı. İlk etapta İstanbul'daki ekipler acilen olay yerine sevk edildi. Takviye ihtiyacı doğunca, Bursa ve Sakarya'dan özel ekipler yola çıkarıldı. Apartmanda kaç kişi olduğu, kaç daire olduğuna dair bilgilerin teyiti için çalışmalar sürüyor. AFAD , Valilikle teyit edilecek bilgilerin ardından yeni açıklama yapacak.