Son Dakika Haberi: Mahkumlara Af İçin Kritik Süreç Başlıyor

Mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi meselesi ile ilgili yeni gelişme. Geçtiğimiz gün ilk yargı paketi meclisten geçti ve ikinci paketin TBMM 'ye gelmesi için çalışmalar başladı. İşte son bilgiler.

Son Dakika Haberi: Mahkumlara Af İçin Kritik Süreç Başlıyor

Mahkumlara af ile ilgili kritik gelişme.

TBMM genel Kurulu 'nda geçtiğimiz Perşembe günü Yargı Reformu görüşmelerinin ilki sona erdi. 1. Yargı Pkaeti TBMM 'de oylandı ve kabul edilerek yasalaşması için Cumhurbaşkanlığı 'na gönderildi. 

Daha önce yapılan açıklamada birinci yargı reformu paketinde mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi meselesinin olacağı bildirilirken , bu konu paketten çıkarıldı. 

İKİNCİ PAKETTE YER ALACAK

Birinci yargı paketinden çıkarılmasının ardından , mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi meselesinin ikinci pakette yer alacağı bildirildi. Ceza indirimi ile şimdi cezaevinde olan binlerce kişi erken salıverilecek. 

AK Partili kurmaylar , infaz düzenlemesi içeren teklifi hazırladı ve parti yönetimine sundu.

Hayata geçirilmesi planlanan  infaz düzenlemesinin oldukça hassas olduğu , bu nedenle düzenlemenin meclisten geçirilirken tam anlaşma sağlanması ve mutlak mutabakatla meclisten geçmesi gerektiği bildirildi. 

İkinci paketin TBMM 'ye gelmesi için de çalışmalar başladı. Önümüzdeki hafta konu ile ilgili açıklamanın gelmesi ve düzenlemede son durumun belli olacağı bildirildi. 

Af bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

Söz konusu düzenleme ile düşük hapis cezası bile olsa cezası ne kadar olursa olsun hükümlüler, 1 gün de olsa cezaevinde kalacak. Halen uygulanan hapis süresinin 2/3 ünün iyi halli geçirenler için tahliye imkanını 1/2 olarak değiştirilecek ve cezasının beşte dördünü yatanlara 5 'te birini denetimli serbestlik tedbiri altında geçirmesi düşünülüyor.

AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN