Son Dakika: Elektrik ve Doğalgaza Büyük Zam

Son dakika: doğalgaz ve elektrik fiyatlarına büyük zam geldi. Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenleme ile önümüzdeki aydan itibaren faturalar daha fazla gelecek.

Son Dakika: Elektrik ve Doğalgaza Büyük Zam

Son dakika haberi. Vatandaşları üzen son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada elektrik ile doğalgaza büyük zam geldiğine yer verildi.

Vatandaşları üzen son dakika açıklaması geldi. Son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrası zamlar art arda gelmeye başladı. Akaryakıt fiyatları, market ürünleri, tüketim malları, elektronik ürünler ile daha birçok ürüne gelen zam sonrası elektrik ile doğalgaza da zam geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre elektrik fiyatlarına, konutlar için elektriğe yüzde 9 oranında zam olurken sanayilere verilen elektriğe de yüzde 14 oranında zam yapıldığına yer verildi. Elektriğin yanı sıra doğalgaza da zam geldi. Doğalgaza da yüzde 9 oranında zam geldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında, elektrik fiyat tarifeleri tablosu yayımladı. Normalde elektrik fiyatları için üç ayda bir tarife yenileyen EPDK, 1 Ekim 2018 yerine 1 Eylül 2018 tarihi itibariyle tarifeleri yenileme kararı aldı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, açıklanan yeni fiyat tarihesine göre elektrik fiyatlarına yüzde 14.6 ile yüzde 16.2 arasında değişen oranlarda zamlar yapıldı. Elektrikte tek zamanlı tarife fiyatı yüzde 15 oranında arttırılırken, üç zamanlı tarifede gündüz yüzde 15 oranında, gece ise yüzde 16.2 oranında arttırıldı. Öte yandan puant saatler için ise yüzde 14.6 oranında bir artışa gidildi.

DOĞALGAZ FİYATLARINA DA ZAM GELDİ

Bunun yanı sıra Doğalgazi fiyatlarına da zam geldi. BOTAŞ tarafından yapılan düzenlemede, yeni doğalgaz tarifelerine göre fiyatlar konutlarda yüzde 9, sanayide yüzde 14 arttı.

Kamubulteni.com | Ankara