Son Dakika! Dünya'da Esrarengiz Hareketlilik, Nükleer Felaket Mi? Açıklamalar Art Arda Geliyor

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan gün içerisinde denizaltı kazasına ilişkin yapılan açıklamanın ardından , ABD'de Başkan Yardımcısı Pence'in New Hampshare ziyaretini iptal ederek Beyaz Saray'a dönmesi, Putin'in tüm toplantılarını iptal ederek Savunma Bakanıyla görüşmesi, 'Nükleer Felaket, Trump Öldü, İran ABD Savaşı' gibi henüz teyit edilmemiş haberlerin sosyal medyada yaygınlaşmasına neden oldu. 

Son Dakika! Dünya'da Esrarengiz Hareketlilik, Nükleer Felaket Mi? Açıklamalar Art Arda Geliyor

Son Dakika! Dünya'da Esrarengiz Hareketlilik, Nükleer Felaket Mi? Açıklamalar Art Arda Geliyor

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan gün içerisinde denizaltı kazasına ilişkin yapılan açıklamanın ardından , ABD'de Başkan Yardımcısı Pence'in New Hampshare ziyaretini iptal ederek Beyaz Saray'a dönmesi, Putin'in tüm toplantılarını iptal ederek Savunma Bakanıyla görüşmesi, 'Nükleer Felaket, Trump Öldü' gibi henüz teyit edilmemiş haberlerin sosyal medyada yaygınlaşmasına neden oldu. 

ABD Başkan Yardımcısı Pence'in yardımcısı Farah,"Başkan Yardımcısının Washington'da kalmasını gerektiren bir durum ortaya çıktı. Acil bir durum yok. Kendisi en kısa sürede New Hampshire'a ziyaretini yeniden planlayacak." şeklinde bir açıklamada bulundu. 

DENİZALTININ NÜKLEER DENİZALTI OLDUĞU TEYİT EDİLDİ

Beyaz Saray'dan yeniden yapılan açıklamada, Pence'in Beyaz Saray'a normal bir görüşme amacıyla çağrıldığı duyuruldu. Putin'in ise denizaltı kazasıyla ilgili olarak Savunma Bakanı'nı Kremlin'e davet ettiği bildiriliyor.  Kaza yapan denizaltının nükleer denizaltı olduğu bilgisi teyit edildi. Çok derin denizlerde görev yapan tipte , en fazla 25 mürettebata sahip olan denizaltında çıkan kazada 14 kişi hayatını kaybetti. Denizaltı komutanı da hayatını kaybetmiş durumda.  

Denizaltının nükleer olduğu yönündeki bilgiler Norveç tarafından da teyit edilirken, herhangi bir sızıntı ya da rasyasyon etkisi görülmediği bildiriliyor.