Son Dakika: Askerlik Süresini 6 Aya İndiren Madde Kabul Edildi!

Son dakika! TBMM Genel Kurulu'nda yeni askerlik sistemi görüşmeleri sürüyor. Geçtiğimiz hafta ilk 2 maddesi kabul edilen teklifin 7. maddesine kadar olan tüm maddeler kabul edildi. Askerlik süresini 6 aya düşüren madde de az önce kabul edildi. Askerlik süresi düştü mü, erken terhis yapılacak mı, kalıcı bedelli askerlik kabul edildi mi? gibi soruların cevabı ve çok daha fazlası son dakika gelişmeleriyle kamu bülteni haber sitesinde.

Son Dakika: Askerlik Süresini 6 Aya İndiren Madde Kabul Edildi!

Son Dakika: Askerlik Süresi Teklifi Kabul Edildi! 

Son dakika! TBMM Genel Kurulu'nda yeni askerlik sistemi görüşmeleri sürüyor. Geçtiğimiz hafta ilk 2 maddesi kabul edilen teklifin 7. maddesine kadar olan tüm maddeler kabul edildi. Askerlik süresini 6 aya düşüren madde de az önce kabul edildi.

MİLYONLARI İLGİLENDİREN YENİ ASKERLİK SİSTEMİ TEKLİFİ GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri başlanan kamuoyunca 'Yeni askerlik sistemi, tek tip askerlik' olarak bilinen 'Askeralma Kanunu Teklifi' görüşmeleri sürüyor. Kanun teklifinin ilk 7 maddesi görüşülerek kabul edildi. Kanun teklifindeki 45. maddede düzenleme yapılacağı belirtilirken, haftasonuna doğru yasalaşması beklenen teklifle beraber hali hazırdaki yükümlülerin yarıya yakının terhisi söz konusu olacak. 

Yedek astsubaylık, kalıcı bedelli askerlik, 12 ay askerlik yapanlara maaş uygulaması gibi bir çok yeniliği beraberinde getiren yeni askerlik sistemine ilişkin gelişmeleri takip etmek için kamu bülteni sayfasını takip etmeyi unutma.Takip için tıkla.

YEDEK ASTSUBAYLIK MADDESİ DE KABUL EDİLDİ! : GÜNCELLEME 20.00

8. MADDE AZ ÖNCE KABUL EDİLDİ : 20:13

KALICI BEDELLİ ASKERLİK MADDESİ GÖRÜŞÜLÜYOR... - 20.15

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Teklif ile; askerlik yükümlülüğünün genel esaslarının belirlenmesi; askerlik hizmetinin yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilmesi; muvazzaf askerlik süresinin erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olarak belirlenmesi; erbaş ve erlerden istekli olanların, gerekli şartları taşımaları halinde 6 ay süre ile sınırlı olmak üzere askerlik hizmetlerine devam edebilmeleri; dört yıl veya daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan ihtiyaç miktarı kadarının askerlik hizmetini yedek subay olarak yerine getirmeleri; yedek astsubayların iki veya üç yıl süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ile dört yıl veya daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olup istekli olanlar arasından seçilmeleri; istekli olanlardan Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek sayıda yükümlünün, 240.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak bedel miktarını, silahaltına alınmadan önce peşin ödemeleri ve bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları; istekli miktarının bedelli askerlikten yararlandırılacak miktardan fazla olması halinde, bedelli askerlik hizmeti yapacak olanların kura ile belirlenmesi; bedelli askerlik için tahsil edilen tutarların genel bütçeye gelir kaydedilmesi; Millî Savunma Bakanlığının uygun görmesi üzerine yedek subay aday adayı olarak silahaltına alınacaklardan, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlik mesleğini fiilen icra edenler arasından bildirilenlerin, temel askerlik eğitimini takiben Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilmeleri; Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup personel ile polis eğitim ve öğretim kurumlarında öğrenim görenlerin veya bu kurumların giriş sınavını kazananların her türlü askerlik işlemlerinin ertelenmesi, emniyet hizmetleri sınıfında on yıllık hizmet süresini tamamlayanların askerlik hizmetini tamamlamış sayılmaları öngörülmektedir.
 

DETAYLAR GELİYOR...