Son Dakika: 31 Mart 2019 Yerel Seçim Son Anket Sonucu Açıklandı

Adil Gür, 31 Mart 2019 yerel seçimleri ile ilgili yapılan son anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. İşte anketlerde son durum.

Son Dakika: 31 Mart 2019 Yerel Seçim Son Anket Sonucu Açıklandı

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür 31 Mart seçimleri ile ilgili anket sonuçlarına değindi.

31 Mart 2019 günü gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili son anket verilerini paylaşan Gür, yüzde 45'in altında kalanın seçimde kaybedecek taraf olduğunu açıklayarak "Kazanan yüzde 47-48 ile kazanacak, kaybeden de yüzde 46-47 ile kaybedeceği bir seçim akşamı yaşayacağız. Adil Gür'e göre İstanbul'da aday olduğu taktirde Binali Yıldırım'ın mazanma olasılığı yüksek, Ankara'da ise Mehmet Özhaseki önde."dedi.

Beyaz TV kanalında ekranlara gelen 7. Gün adlı televizyon programında Pınar Işık Ardor'un konuğu olan A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gül, yerel seçimlerindeki tüm yerel yönetim seçim sonuçlarının tek kazananı olacağını söyledi.

İTTİFAK

Türkiye'de geçmişte de yerel seçimlerde ittifaklar kurulduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Gür, bu seçimde de ittifakın kurulduğunu söyledi. Son anket sonuçlarını da paylaşan Gür, sonuçlara göre İstanbul'da Binali Yıldırım'ın yüksek puanla kazanacağı, Ankara'da yarışın heyecanlı olacağını söyledi. Gür, anket sonuçlarına göre Mehmet Özhaseki'nin de Ankara'da önde olduğunu söyledi.

KAZANAN YÜZDE 47-48 OY ALACAK

Seçimde yüzde 45'in altında kalanın kazanamayacağını söyleyerek açıklamasını sürdüren Gür, şu ifadeleri kullandı:

"Kazanan yüzde 47-48 ile kazanacak, kaybeden de yüzde 46-47 ile kaybedeceği bir seçim akşamı yaşayacağız" şeklinde konuştu. "Büyük şehirlerde yarım ve bir puanla seçim sonuçlarının değiştiğine şahit olacağız."

Anket sonuçları ile ilgili Gür, şu bilgileri paylaştı:

"İstanbul'da Binali Yıldırım'ın adaylığı kesin ve beklenti yüksek. İstanbul, Türkiye'nin en muhafazakar şehri ve her yıl biraz daha muhafazakarlaşıyor. Dolayısıyla Binali Yıldırım'ın kazanma olasılığı çok güçleniyor. CHP'de Ekrem İmamoğlu'nun adı ön planda ve kuvvetle muhtemel de aday ancak o İstanbullular tarafından tanınmayan bir isim. Muharrem İnce'nin adaylığının yeniden gündeme geleceği kanaatinde değilim nitekim Sayın İnce, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci sonrasını çok kötü yönetti."

Kamubulteni.com  | Ankara