Sigarada Yeni Dönem 5 Aralık'ta Başlayacak! Yasağa Uymayana 20 Bin Lira Ceza

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği tek tip sigara paketi uygulamasına 5 Aralık 2019 tarihi itibariyle geçiliyor. Yasağa uymayanlara 20 bin liraya kadar para cezası ve dükkan kapatma cezası uygulanabilecek. 2016 yılından itibaren alt yapısı hazırlanan tek tip sigara paketi uygulaması başlıyor. Yeni uygulama ile birlikte sigara paketleri artık satış alanlarında görünen yerlerde olmayacak, tek renk ve tek yazı tipi kullanılacak. Sigara paketlerinin üzerinde markala

Sigarada Yeni Dönem 5 Aralık'ta Başlayacak! Yasağa Uymayana 20 Bin Lira Ceza

Sigarada Yeni Dönem 5 Aralık'ta Başlayacak! Yasağa Uymayana 20 Bin Lira Ceza

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği tek tip sigara paketi uygulamasına 5 Aralık 2019 tarihi itibariyle geçiliyor. Yasağa uymayanlara 20 bin liraya kadar para cezası ve dükkan kapatma cezası uygulanabilecek. 2016 yılından itibaren alt yapısı hazırlanan tek tip sigara paketi uygulaması başlıyor. Yeni uygulama ile birlikte sigara paketleri artık satış alanlarında görünen yerlerde olmayacak, tek renk ve tek yazı tipi kullanılacak. Sigara paketlerinin üzerinde markalarda belirgin olmayacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEK TİP PAKET AÇIKLAMALARI GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde sigara yasaklarına dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasaklardan geri adım atılmayacağını, sigara ve alkolle mücadelenin sonuna kadar süreceğini gerekirse vergi artışlarına gidileceğini söylemişti. Sigarada tek tip uygulamasına da değinen Cumhurbaşkanı, "Artık sigara paketlerinin üzerinde hiçbir ilgi çekici, özendirici hiçbir unsurun bulunmasına müsaade etmeyeceğiz. Açık alan yerine açık sınırlanmış alan tarifi üzerinde çalışıyoruz. Yurt dışında oldukça yaygın olan ve 'duman odaları' diye tarif edilen sigara içme ortamlarını biz de devreye alacağız. Tütünle mücadelemizi gevşetmeden, geri adım atmadan, asla rehavete düşmeden kararlılıkla sürdürmemiz gerekiyor. Çünkü mücadele zayıfladığında kullanım oranlarının tekrar arttığını görüyoruz. Dünya genelinde günde 20 bin kişi başta akciğer kanseri olmak üzere sigaraya bağlı hastalıktan dolayı hayatını kaybediyor. Ülkemizde her sene binlerce kardeşimizi sigaraya kurban veriyoruz. Devlet olarak tek bir insanımızın dahi sigara illetinin pençesine düşmesine seyirci kalamayız. Bu süreçte gönüllü kuruluşlarımızın, ailelerimizin, üniversitelerimizin, gençlerimizin kendilerine rol model gördüğü sanatçı ve sporcularımızın bize destek olması çok ama çok önemli. Devlet ne kadar kararlı olursa olsun sivil toplumun omuz vermediği bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yoktur" demişti.

20 BİN LİRA CEZA VE 20 GÜN İŞLETME KAPATMA CEZASI

Bu uygulamada sigara yasağına uymayan işletmelere 20 bin lira ceza verilecek, tekrar yasağı delenler ise 20 güne kadar işletme kapatma cezası ile karşı karşıya kalabilecek.