Sığacık'ta Tsunami: Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

İzmir'de Seferihisar açıklarında 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından Sığacık'ta meydana gelen tsunaminin ardından bölgedeki kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Sığacık'ta Tsunami: Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Bölgede çamura saplanan çok sayıda araç olduğu, bölgedeki çalışmaların devam ettiği kaydedilirken, depremin ardından 17 binada kurtarma çalışmaları bulunduğu, Bayraklı ve Bornova'da toplam 12 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 438 vatandaşımızın da yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, az önce yaptığı açıklamada depreme ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

Can kaybımız 12 , Yaralı sayısı 438. Bunlar içerisinde 5 vatandaşımız ameliyatta, 8 vatandaşımız yoğun bakımdaydı. Şu an itibariyle 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz, bakan arkadaşlarımızla, tüm kurumlarıyla, deprem anında itibaren yıkıntılar altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak ve sarsıntıdan etkilenen herkese yardımcı olmak için harekete geçmiştir. AFAD, Emniyet teşkilatımız, sağlık birimlerimiz ve diğer ilgili kamu personeli, canla başla işlerini yapıyor. Bakanlarımız koordinasyonu bizzat yerinde sağlamak üzere süratle olay yerine ulaşmışlardır. Binaları hasar gördüğü, olayın şokundan kurtulamadıkları için henüz evlerine giremeyen vatandaşlarımıza da gereken desteği sağlıyoruz.

SYDV vakfımıza gereken kaynak aktarıldı. Hedefimiz yaraları bir an önce sarmaktır. Bu arada Katar devlet başkanı aramıştır, kendisiyle görüşmeleri yaptık. Herhangi bir destek talebi gerekirse yanınızdayız dediler, Yunanistan Başbakanı Sn. Miçotakis yine aynı şekilde aradılar, zira bu depremden tabii Yunanistan'da etkilendi. Onlarda henüz bir ölüm söz konusu değildi. Sağolsunlar, onlar da herhangi bir yardıma ihtiyaç varsa biz hazırız dediler. Biz de kendilerine biz de tüm imkanlarımızla Yunanistan'ın yanındayız dedik. Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev kardeşimiz de aradılar. Onlara da şükranlarımızı bildirdik.

Ocak ayında meydana gelen Elazığ ve Malatya depremi yüreğimizde acısı tazeyken , İzmir'den gelen bu haber bizleri çok üzmüştür. Afet ve acil durumlara müdahale için uzun süredir üstünde çalıştığımız planları kararlılıkla harekete geçiriyoruz. İnşallah ülkemizi her geçen gün afetlere karşı çok daha hazırlıklı hale getiriyoruz. İzmirli kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet , yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu acı günümüzde yardım teklifinde bulunan tüm ülkelere teşekkür ediyorum.