Saat Kaç , Türkiye'de Saatler Geri mi Alındı?

Gece saatlerinde telefonlar ve bilgisayarlar saatleri otomatik olarak geri aldı. Peki Türkiye 'de saatler geri mi alındı? Şu anda saat kaç? Saati nasıl öğrenebilirim? Kış saati uygulamasına mı geçildi? İşte detaylar.

Saat Kaç , Türkiye'de Saatler Geri mi Alındı?

Saatler geri mi alındı?

27 Ekim 2019 gününe uyanan vatandaşlar, telefon ve bilgisayarlarında saatlerin geri alındığını gördü. Saatlerinin geri alındığını gören vatandaşlar, kış saati uygulamasına mı geçildiğini araştırmaya , şu anda saatin kaç olduğunu araştırmaya başladı. Peki şimdi Türkiye 'de saat kaç? Saatler geri mi alındı? Türkiye kış saati uygulamasına mı geçti?

TELEFON VE BİLGİSAYARLARDA SAATLER GERİ ALINDI?

27 Ekim gününe uyanan vatandaşlar, saatlerin geri alındığını gördü. Bazı telefonlar saatleri geri almazken bazı telefon ve bilgisayarlar saatleri 1 saat geri aldı. Gece saat 3 'te geri alınan saatler sonrası vatandaşlar şaşırdı. Türkiye 'de bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda yaz ve kış saati uygulamaları kaldırılmış ve tek tip uygulamaya geçilmişti.

Güneş ışığından daha fazla faydalanmak ve enerji tasarrufu yapmak için başlatılan uygulama sonrası saatler Türkiye 'de geri ve ileri alınmamaya , Tüm Türkiye 'de tek saat şeklide olmaya başladı. 

Ancak telefonların ve bilgisayarların işletim sistemleri yurt dışı menşeli olduğu içinn gece yarısı saatler geri alındı. Sabah uyanan vatandaşlar televizyonda farklı saat telefonunda farklı saat görünce de araştırmalara başladı.

Normal şartlar altında kış saati uygulaması 27 Ekim 2019 günü başlayıp 29 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek, saatler 29 Mart2020 'de 1 saat ileri alınacaktı.

Ancak Türkiye 'de saatler geri alınmadı ve aynı şekilde devam edilecek.

Saat şimdi 10,05. Aşağıdaki TRT canlı yayınından saatin kaç olduğuna bakabilirsiniz.

Kadın-erkek diğer vatandaşlar bu sayfada >>  TIKLA KATIL