S-400'lerin Faaliyete Gireceği Tarih Açıklandı

S-400 'lerin teslimatının başlaması sonrası hava savunma sisteminin faaliyete gireceği tarih hakkında son dakika açıklaması geldi.

S-400'lerin Faaliyete Gireceği Tarih Açıklandı

Son dakika: S-400 'lerin faaliyete gireceği tarih belli oldu.

Milli Savunma Bakanlığı, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada S400 hava savunma sistemlerinin Türkiye 'ye intikalinin bugün başladığını ve ilk teçhizatların Ankara 'ya geldiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili  yapılan  açıklamada, "Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik tedarik edilen S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başladı" ifadelerine yer verildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLII 'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 'lerin teslimine başlaması sonrası ilk açıklamasını yaptı. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"S-400 ile ilgili söylüyoruz. Bitmiş bir anlaşma, süreç devam ediyor. Biz bu işleri koordine ediyoruz. Uçak izni, personel izni süreçleri de devam ediyor. MSB de gerekli açıklamayı yaptı. Herhangi bir sıkıntı yok. Süreç bundan sonra da sağlıklı bir şekilde devam edecek."

RADAR SİSTEMİ DE TÜRKİYE 'YE ULAŞTI

İlk sevkiyatta sadece füze ve rampa parçalarının gelmesi planlanıyordu. Radar sistemi ise  bu sistemlerin gelip kurulumunun yapılmasının ardından geleceği belirtiliyordu. Ancak Doğu Akdeniz'deki gelşmelerin ardından yürütülen yoğun diplomasi trafiği sonucu S-400'ün radar sistemnin de getirildiği bildirildi.

FAALİYETE GİRECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Askeri kaynakların aktardığı bilgilere göre S-400 hava savunma sistemlerinin radarlarının 600 kilometreye kadar tarama yapabildiği, füze menzilinin de 400 kilometre olduğu belirtildi. 

S-400 'ler için Rusya'dan 28 Hazran günü 9 kişilik bir heyet gelmiş ve daha sonra 60 kişilik bir heyet daha gelecek.. Sistemin kurulacağı yer konusunda da çalışmaların ilk ilde yoğunlaştığı belirtilyor.

TSK'nın bu konuda bir hafta içinde bir karar vermesi beklenirken sistemin 10 Eylül'e kadar faal hale geterelmesinin planlandığı öğrenildi. (Cumhuriyet)

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA