Rektöre Makam Aracı: 3 Yıllık Kirası 334 Bin 800 TL

Bartın Üniversitesi Rektörünün makam aracı için istediği özellikler ve makam aracının 3 yıllık kirası dudak uçuklattı.

Rektöre Makam Aracı: 3 Yıllık Kirası 334 Bin 800 TL

Rektöre makam aracı.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan fahiş ücretli makam aracı sonrası bir haber daha geldi. Edinilen bilgilere göre Bartın Üniversitesi de fahiş fiyata  makam aracı kiraladı. Profesör Orhan Uzun, kiralanacak makam aracı için  ısıtmalı koltuk, vakumlu 4 kapı gibi özellikleri talep etti. Aracın yakıt ve şoför ücreti ise ayrıca fatura edilecek ve devlet tarafından karşılanacak.

43 AYRI ÖZELLİK

Bartın  Üniversitesi Rektörü Orhan Uzun için, 43 ayrı özelliği olan Audi A6 marka makam aracı, 3 yıllığına, KDV ve yakıt hariç 334 bin 800 liraya kiralandı. Şartnamede araçta “Isıtmalı deri koltuk, deri kapı kol dayama kolları, hız sabitleyici, Ultraviole cam, hıza duyarlı direksiyon, vakumlu 4 kapı, Otomatik ve triptonik vites, kararan dikiz ayna, elektronik 4 çeker, sürücü bilgilendirme sistemi, 4 bölgeli tam otomatik klima” olması gerektiği de yer verildi.

DEVLET TASARRUF YAPACAKTI

3.0 motor, 333 beygir Audi A6 marka araca yıllık KDV ücreti hariç olmak üzere 111 bin 600 lira ödenecek. 3  yıllık toplam ücret ise 334 bin TL'yi aşıyor. Aracın akaryakıt ve şoför ücreti de ayrıca fatura edilecek. Rektör Uzun'a lüks bir aracın kiralanacak olması tepkilere yol açtı. “Ekonomik kriz var. Tasarruf tedbirleri çağrılarına uyulmuyor” yorumları yapıldı. Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman da 30 ayrı özellik sıralayarak makam aracı ihalesine çıkmıştı.

Kamubulteni.com  | Ankara