Polisler, Emniyetten Silah ve Bilgisayar Çalarak Sattı

Gaziantep 'te meydana gelen olayda , 4 polis memuru , emniyetten silah ve FETÖ'cülerden ele geçirilen dijital materyalleri çalarak sattı.

Polisler, Emniyetten Silah ve Bilgisayar Çalarak Sattı

Son dakika haberi: Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde bir skandal meydana geldi. FETÖ’den gözaltına alınan S. adlı kadına ait iki cep telefonu ve bilgisayar emniyette kayboldu ve skandal bu olaylar sonrası ortaya çıktı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Polis Memuru Hüseyin Yüksek isimli kişi, “Cihazlar kaybolmuş” diyerek kadına 5 bin TL 'lik bir ödeme yaptı. Ancak kadın, para verilmesi sonrası şikâyetçi olunca şebeke çökertildi. Yüksek ’in başta FETÖ çeşitli operasyonlarda ele geçirilen silah, bilgisayar ve telefonları emniyetten çalarak sattığı anlaşılınca onunla birlikte 4 polis memuru hakkında inceleme başlatıldı ve söz konusu soruşturmada polisler tutuklandı. Yüksek, 46 silah satıp 120 bin TL aldığını emniyetteki sorgusunda kabul etti.

Gaziantep 11’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşması 11 Aralık günü yapıldı. Geçtiğimiz ay yapılan davada, polis Hüseyin Yüksek’e ‘silah satma, zimmet’ dahil suçlardan toplamda 25 yılı bulan hapis cezası verilirken , diğer polislerden Ahmet Taş 'a 10 yıl 11 ay, Tuncer Çomakçı 'ya 3 yıl 9 ay 25 gün hapis cezası verildi.

Kamubulteni.com  | Ankara