Polis Özel Harekat Alımı İçin Engel Kalmadı (2019 PÖH Alımı)

19. dönem polis özel harekatlar yıl sonunda mezuniyet için sınava girecek. Sınavın ardından özel harekat eğitim merkezleri boşalacak ve yeni alım için hiçbir engel kalmayacak. Artık ilanın yayımlanması gerekiyor.

Polis Özel Harekat Alımı İçin Engel Kalmadı (2019 PÖH Alımı)

19. dönem polis özel harekat alımı le ilgili duyuru geçtiğimiz gün geldi.

6 Aralık günü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 19. dönem POMEM kapsamında yapılan özel harekat polisi alımı ile eğitime girenlerden son adayların bu yıl sonu mezuniyet için sınava alınacağına yer verildi. 

Akademi 'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri gereği, 19/3.Dönem, 19/1-2.Dönem ve 19/2-2.Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun olacak öğrencilerin sınavları;

22-24 Aralık 2018 tarihleri arasında öğrenim gördükleri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yapılacaktır.

SON PÖH'LER MEZUN OLUYOR

10 bin özel harekat polisi alımında son adaylar bu yıl sonu itibariyle mezun oluyor. Adaylar mezun olduktan sonra atamaları yapılacak ve EGM bünyesinde özel harekat polisi olarak göreve başlayacaklar.

YENİ PÖH ALIMININ ÖNÜNDE BİR ENGEL KALMADI

500 bine yakın aday, KPSS 'siz en az lise mezunu polis özel harekat alımlarını bekliyor. 2016 yılında yapılan 10 bin alımın ardından henüz alım yapılmadı. Bu da adayların tepkisine neden oldu. 2016 'da yapılan 10 bin özel harekat alımının ardından yeni alımın 2019 'da yapılması bekleniyor. Süleyman Soylu 2019 yılında 36 bin polis alımı yapılacağını söyledi. Beklenen kadro dağılımına baktığımızda 30 bin POMEM alımı yapılması bu alımdan 10 bininin özel harekat branşına yapılması bekleniyor.

Tüm PÖH'lerin mezun olmasının ardından Kamubulteni.com olarak İçişleri Bakanlığı 'na sesleniyoruz. Yeni PÖH alımı için hiçbir engel kalmadı. İlan bekleyen yüz binlerce adaya müjdeli haber verilmelidir.

YENİ EĞİTİM MERKEZİ DE AÇILDI

Bayburt 'ta POMEM polis memurlarının eğitimlerinin görüldüğü merkez, özel harekat polisi eğitim merkezi olarak değiştirildi. Bin kişinin eğitim görebileceği kapasitede olan eğitim merkezine, yeni dönemde yapılacak alımla PÖH'ler eğitim görecek.

PÖH ALIM İLANI GELDİĞİ ANDA KAMUBULTENİ.COM 'DA OLACAK. BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android >>>> TIKLAYIN

İOS >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara