Polis, Araçta İstihbarata Ait Önemli Belgeler Var Dedi-Öyle Bir Şey Çıktı ki..

Aksaray'da yapılan yol kontrolü sırasında çakarlı bir minibüs durduruldu. Durdurulan araçta bir polis uygulama noktasındakilere istihbarata ait önemli belgeleri götürdüğünü söyledi.

Polis, Araçta İstihbarata Ait Önemli Belgeler Var Dedi-Öyle Bir Şey Çıktı ki..

Arabada istihbarata ait belgeler taşıyorum diyen polisin aracından kaçak sigara çıktı.

Murat K. isimli polis memuru suçüstü yakalandı. Aksaray ve Kırşehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriü yol kontrolü sırasında şüphe üzerine durdurduğu çakarlı araç içinde 350 bin TL değerinde 8 bin 360 karton kaçak sigara ele geçti. Araç içinde istihbarata ait belgelerin olduğunu ve İstihbarat Daire Başkanlığında çalıştığını söyleyen ancak yapılan araştırmada Ankara Koruma Şube'de çalıştığı ortaya çıkan polis memuru Murat K. ve yanındaki Fatih D. gözaltına alındı.

Adana yolu üzerine uygulama nokttasında incelemelerde bulunan ekipler, şüphe üzerine bir aracı durdurdu. 06 AEG 446 plakalı çakarlı aracı durduran polis ekipleri, adlarının Fatih D. yan koltukta oturan kişinin ise adının Murat K. olduğunu, İstihbarat Daire Başkanlığı'nda çalıştığını ve istihbarata ait gizli belgeleri Ankara 'ya götürdüğünü söyledi.

Murat K.'nın kimliğini alan polisler, kayıtlara baktı ve nerede çalıştığını öğrendi. Denildiği gibi Murat K'nin İstihbarat Daire'de çalışmadığı, Ankara Koruma Şube Müdürlüğünde polis memuru olarak çalıştığını tespit etti. 

Bunun üzerine polisler savcılık iznini alıp araçta aramalara başladı. Yapılan aramada, 350 bin TL değerinde 8 bin 360 karton sigara bulundu. Fatih D'nin üzerinde de ruhsatsız tabanca çıktı. Murat K'nın beylik tabancasına ise el konuldu. Araç içinde 3 çift sahte plaka, 4 adet il belirtilmemiş mühür ve ıslak imzalı araç giriş kartı, Hakkari Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu adı ile düzenlenmiş 2’ si kapı üzerinde takılı 2’si araç içerisinde olmak üzere 4 adet sahte imzalı ve mühürlü belgeler, 1 adet araca takılı vaziyette çakar lamba ve polis sireni ve 8 adet flash bellek ele geçti.

hakkında, “ 5607 SKM-6136 SKM-Resmi belgede sahtecilik “ suçlarından soruşturma başlatılan Fatih D. ve Murat K'nın Aksaray KOM Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındığı bildirildi.

Kamubulteni.com  |  Ankara