Özdağ: Suriyelilere Türk Vatandaşlığı Verilmemeli, Suriyeliler Ülkelerine Gönderilmeli

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Bursa'da Suriye ve sığınmacılar konusunda Milli Düşünce Merkezi'nde bir konuşma yaptı.

Özdağ: Suriyelilere Türk Vatandaşlığı Verilmemeli, Suriyeliler Ülkelerine Gönderilmeli

Burada hükümetin Suriye politikasını eleştiren Özdağ, Suriyelilere vatandaşlık verilmemesi gerektiğini vurguladı.

DÖRDÜNCÜ BÜYÜK TEHLİKE: SURİYELİ SIĞINMACILAR

Özdağ'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: Son bin senede Türk milleti Anadolu'da 3 büyük tehditle baş başa kaldı. Bunlardan birisi Haçlı Seferleri, ikincisi Ankara savaşında Timur'un Beyazıt'ı yenmesi, üçüncüsü Mondros Mütakeresi, şimdi dördüncü ile karşı karşıyayız , bu suriyeli sığınmacılar. Biz suriyelilere, Suriye'de bir vatan verilmesi gerektiğini düşünüyoruz, Türkiye'de Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşıyız.

"BİZİM EVLATLARIMI SURİYE'DE ŞEHİT OLURKEN, SURİYELİ GENÇLERİN BURADA NARGİLE İÇMESİ EDEPSİZLİK"
Bizim çocuklarımız Suriye'de şehit olurken, suriyeli gençlerin burada nargile içmesinin bir edepsizlik olduğunu düşünüyoruz. Türk vatandaşlığı öyle kolay değil, kendi vatanı için savaşmayana bu ülkenin vatandaşlığı verilmez. Bu vatan öyle bedava kazanılmadı.

"ONLAR İÇİN ÜZÜLÜRÜZ, ACIRIZ , AMA VATANIMIZI PAYLAŞMAYIZ"

Allah kimsenin başına Suriyelilerin başına gelen türden bir felaket vermesin. Onlar için üzülürüz, acırız, ama vatan paylaşmayız. Vatandaşlık vermeyiz, geçici süre yardım ederiz, ondan sonra vatanlarına dönmelerinin önü açılır. Türk milletinin millet kimliğini ortadan kaldırmak, anadolunun Türk kimliğini tasfiye etmek isteyen zihniyetler bu tür adımlar atarak, başka coğrafyalardan nüfus transferi yapma politikası izliyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA