Otobanlarda Hız Limiti Artıyor-İşte Otoyol Güncel Hız Limitleri 2019

Otoyollarda hız limiti için Süleyman Soylu'dan önemli açıklama geldi. Bakan açıklamasında limitin arttırılacağını söyledi.

Otobanlarda Hız Limiti Artıyor-İşte Otoyol Güncel Hız Limitleri 2019

Süleyman sSoylu 'dan hız sınırı açıklaması.

Radyo Trafik Marmara 'da düzenlenen ve Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 'nın sunduğu Bilirkişi programına telefonla katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik kazaların büyük bir bölümünün artık yol kusurundan değil sürücü hatasından dolayı olduğunu söyledi.  Bakan yaptığı açıklamada otoyollardaki hız sınırının arttırılacağını söyledi. 

Bakan  Soylu yaptığı açıklamada kara noktalarda denetimlerin hem karadan hem de havadan yapıldığını söyleyerek, "Bu görünürlük arttırmaktır. Görünürlüğü arttırmak için ilk çıkardığımızda çok eleştiriye maruz kaldık ama maket trafik araçları koyduk, şimdi maket trafik polisleri koyuyoruz. Bunların bulunduğu alanlarda geçmişte yaşanan trafik kazalarını çok azalttığımızı söyleyebilirim." dedi.

HIZ LİMİTİ ARTACAK

Bakan Soylu açıklamasının devamında, otoyollarda hız sınırının arttırılması için çalışmaların yapıldığını söyleyerek, "Bu yıl hedefimiz trafik kazalarındaki ölüm oranlarını yüzde 20-25 arasında bir banda indirebilmek. Daha doğrusu trafik kazalarındaki ölümü azaltabilmek. Bunu sağlarsak önümüzdeki yıl içerisinde otoyollardaki hız limitini biraz daha artırabilme imkanını ortaya koyacağız. Bu değerlendirmelerden sonra Ulaştırma Bakanlığımızla da görüşüp bu adımı atmaya çalışacağız. Yollarımızın standartlarının yüksek olması bizim açımızdan önem taşımaktadır. 120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6'lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var. Bu arada, hızdan ve süratten de çekindiğimizi ifade etmek isteriz." dedi.

OTOYOL HIZ LİMİTLERİ

  • Otomobiller için hız limiti eğer yerleşim yeri içindeyse 50 km, çift yönlü şehirler arası karayollarında 90 km, bölünmüş şehirler arası yollarda 110 km, otoyollarda ise 120 km olarak belirlenmiştir.
  • Minibüsler için hız limiti eğer yerleşim yeri içinde ise 50 km’iken; çift yönlü şehirler arası kara yollarında 80 km, bölünmüş şehirler arası yollarda 90 km otoyollarda ise 100 km olarak belirlenmiştir.
  • Otobüsler için hız limiti yerleşim yeri içindeyse 50 km, çift yönlü şehirler arası karayollarında ise 80 km, şehirlerarası bölünmüş yollardaysa 90 km ve otoyollarda 100 km olarak belirlenmiştir. 
  • Kamyonetler için hız limiti ise yerleşim yeri içindeyse 50 km iken; çift yönlü şehirler arası karayollarında 80 km, şehirler arası bölünmüş yollarda 85 km ve otoyollarda 95 km.
  • Panelvan hız limiti yerleşim yeri içinde ise 50 km, şehirler arası çift yönlü karayollarında 85 km, şehirler arası bölünmüş yollarda 100 km ve otoyollarda 110 km.
  • Kamyon hız limiti yerleşim yeri içinde ise 50 km, şehirler arası çift yönlü karayollarında 80 km, şehirler arası bölünmüş yollarda 85 km otoyollarda ise 90 km olarak belirlenmiştir.
  • Çekici hız limiti eğer yerleşim yeri içindeyse 50 km, çift yönlü şehirler arası karayollarında 90 km, bölünmüş şehirler arası yollarda 110 km, otoyollarda ise 120 km olarak belirlenmiştir.
  • Motosiklet hız limiti (L3); yerleşim yeri içindeyse 50 km, şehirler arası çift yönlü karayollarında 80 km, şehirler arası bölünmüş yollarda 90 km ve otoyollarda 100 km olarak belirlenmiştir. 
  • Motosiklet (L4, L5, L7); yerleşim yeri içinde 50 km, şehirler arası çift yönlü karayollarında 70 km, şehirler arası bölünmüş yollarda 80 km ve otoyollarda 80 km olarak belirlenmiştir.
  • Motorlu bisiklet; yerleşim yeri içindeyse 30 km,  çift yönlü şehirler arası karayollarında 45 km, şehirler arası bölünmüş yollarda 45 km ve otoyollarda giremez.

NE KADAR ARTACAK?

Bakan Soylu açıklamasında , hız limitinin ne kadar artacağını söylemedi. Peki sizce kaç olmalı? Yorum kısmı aşağıda >>