Otobanda Hız Sınırı 140 mı Oluyor? İçişleri Bakanlığı Açıkladı

Otobanlarda hız sınırı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakanlık, ‘hız limiti 140 kilometreye çıkarılıyor’ haberlerine açıklık getirdi.

Otobanda Hız Sınırı 140 mı Oluyor? İçişleri Bakanlığı Açıkladı

Son dakika haberi: Otoyollarda hız sınırı açıklaması.

İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve  ‘hız limiti 140 kilometreye çıkarılıyor’ haberleriyle ilgili  detaylar paylaşıldı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada "Basına yansıyan haberlerin aksine, konunun henüz çalışma aşamasında olduğu ve tüm yönleriyle değerlendirildiği ifade edilmiştir" denildi.

BAKAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

Önceki gün basında yer alan haberde Bakan Soylu şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu yıl hedefimiz trafik kazalarındaki ölüm oranlarını yüzde 20-25 arasında bir banda indirebilmek. Daha doğrusu trafik kazalarındaki ölümü azaltabilmek. Bunu sağlarsak önümüzdeki yıl içerisinde otoyollardaki hız limitini biraz daha artırabilme imkanını ortaya koyacağız. Bu değerlendirmelerden sonra Ulaştırma Bakanlığımızla da görüşüp bu adımı atmaya çalışacağız. Yollarımızın standartlarının yüksek olması bizim açımızdan önem taşımaktadır. 120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6'lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var. Bu arada, hızdan ve süratten de çekindiğimizi ifade etmek isteriz."