Ortaöğretim Mezunlarından Subay ve Astsubay Adayı Öğrenci Alımı Başvuru Tarihleri

Ortaöğretim Mezunlarından (lise) subay ve astsubay adayı öğrenci alımı için gerçekleştirilecek MSÜ sınavlarına başvurular Şubat ayında yapılacak. MSÜ Subay-astsubay adayı öğrenci alımı sınav başvuru tarihleri, sınav ve msü sınav sonuç tarihi netleşti. Milli Savunma Bakanlığı'na 2019 yılında açıktan uzman erbaş alımı, sözleşmeli er alımı, devlet memuru alımının yanı sıra askeri öğrenci de alınacak. İşte detaylar...

Ortaöğretim Mezunlarından Subay ve Astsubay Adayı Öğrenci Alımı Başvuru Tarihleri

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARINDAN (LİSE) SUBAY-ASTSUBAY ADAYI ÖĞRENCİ ALINACAK

Ortaöğretim mezunlarından subay ve astsubay adayı öğrenci alımı için gerçekleştirilecek MSÜ sınavları için başvuru işlemleri Şubat ayında başlıyor. Subay, astsubay adayı öğrenci alımı başvuru şartları ve diğer detaylar yakın tarihte ÖSYM tarafından yayımlanacak başvuru kılavuzuyla netleşecek. Başvuru tarihleri, sınav tarihi ve diğer detaylar kamu bülteni haber sitesinde.

ASKERİ ÖĞRENCİ ADAYI BELİRLEME SINAVI 7 NİSAN'DA UYGULANACAK

Milli Savunma Bakanlığı'na 2019 yılı içerisinde çok sayıda sözleşmeli er, uzman erbaş, astusbay ve subay alımı yapılacağı, ordunun profesyonel ordu modeline geçişine önümüzdeki süreçte başlayacağı Milli Savunma Bakanı Akar tarafından açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıl dış kaynaktan 40 binin üzerinde askeri personel alımı yapan Milli Savunma Bakanlığı'nın subay ve astsubay ihtiyacının karşılanması için Milli Savunma Üniversitesi'ne subay-astsubay adayı öğrenci alımı yapılacak. Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci alımı için başvurular ÖSYM üzerinden yapılacak. ÖSYM'nin resmi internet sayfasında paylaşılan sınav takvimine göre MSÜ Askeri Öğrenci Belirleme sınavı 7 Nisan'da uygulanacak.

SINAV BAŞVURULARI 5 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

İlgili sınava başvuru yapmak isteyen adaylar 5-27 Şubat 2019 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvuru kılavuzunu inceleyerek başvuru şartlarını kontrol ettikten sonra işlemlerini kolaylıkla yapabilecek. 27 Şubat tarihine kadar herhangi bir sebeple başvurusunu gerçekleştiremeyen adaylar için tek seferliğine 7 Mart tarihinde geç başvuru sayfası açılacak, adaylar buradan ilgili geç başvuru sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabilecekler. MSÜ Askeri öğrenci belirleme sınavı sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden 26 Nisan 2019 tarihinde açıklanacak.

"BU ALIMLAR İLGİMİ ÇEKİYOR, ÖZEL SEKTÖR VE KAMU PERSONEL ALIMI HABERLERİ CEBİME GELSİN" DİYORSAN TIKLA VE İNDİR.

DİĞER ÖZEL SEKTÖR VE KAMU PERSONEL ALIMI HABERLERİYLE İLGİLİ GELİŞMELERİ TAKİP EDEBİLMEK, KADIN-ERKEK ADAYLARLA İLETİŞİME GEÇEREK FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNABİLMEK İÇİN TIKLAYIN.