Optimar Seçim Anketi Sonuçlarını Açıkladı

Yerel seçimlerle ilgili son açıklama geldi. Optimar araştırma şirketi, seçimler için saha çalışması yaptı ve anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Optimar Seçim Anketi Sonuçlarını Açıkladı

Son seçim anketi sonucu açıklandı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında, 31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili son anket sonucunu açıkladı. Selvi, ankete katılan vatandaşların çoğunluğunun partiyue göe oy vereceğini söylediğini aktardı. 

Selvi, "AK Parti’ye oyunu vereceğini söyleyenlerin yüzde 73.4’ü “Partimin adayına oy veririm” diyor. Selvi, kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Beğendiğim adaya oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 22’de kalıyor. HDP’lilerin yüzde 75’i, İYİ Parti seçmenlerinin ise yüzde 73.5’i partisinin adayına oy vereceğini söylüyor" diye yazdı. Adaya göre oy verenlerin CHP ve MHP'de yüksek çıktığını da aktaran Selvi, "CHP seçmeninin yüzde 61.7’si “Partime göre oy veririm” derken adaya göre oy vereceklerini söyleyenlerin oranı 37.4’e çıkıyor. MHP seçmeninin yüzde 62.7’si partisinin adayına oy vereceğini söylerken yüzde 36.3’ü “Beğendiğim adaya oy veririm” diyor"

OPTİMAR  'IN ANKET SONUCU

AK Parti ve MHP 'nin yerel seçimde ittifak yapmayacağını açıklamasının olumsuz olduğunu yüzde 32.7 oranında kişi düşünüyor. Selvi, olumlu bulanların oranı ise yüzde 45.6’ya yükseldiğini yazısında kaleme aldı. Araştırmada yerel seçimlerde ittifak yapılmasını isteyenlerin oranının yüksek çıktığını ifade eden Selvi, yerel seçimler için yapılan ankete katılan vatandaşların yüzde 60.6’lık kısmının ittifak yapılmasını isterken, yüzde 26 ’sının 'Hayır' dediğine yer verildi. Selvi, AK Parti seçmeninin yüzde 72.1’i ittifak yapılmasını istediğini belirterek cumhur ittifakına olan destek MHP’ye göre AK parti seçmeninde daha yüksek çıktığını aktardı.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUN

"Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" şeklinde yönlendirilen soruya yüzde 47,5 vatandaş ekonomi dedi. Selvi, ekonomiyi yüzde 17.6’yla terör, 9.7’yle işsizlik ve 8.7’yle eğitim takip ettiğini yazdı. Selvi, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Ankette, “Türkiye’de en güvendiğiniz kurum” da sorulmuş. Burada iğneyi başkalarına batırırken çuvaldızı kendimize batırmak istiyorum. İlk sırada yüzde 18.4’le Cumhurbaşkanlığı çıkıyor. Onu yüzde 13.5’le Emniyet, yüzde 8.4’le Anayasa Mahkemesi ve 7.7’yle Türk Silahlı Kuvvetleri takip ediyor. Peki medya nerede yer alıyor? Medya 0.4’lük güvenilirlik oranı ile 12’inci sırada geliyor. Yani en dipteyiz."

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara