O Kişilere Öncelik! Sözleşmeli Er-Erbaş Alımı ve Uzman Erbaş Alımı için Yeni Dönem

Milli Savunma Bakanlığı'nın yeni askerlik sistemiyle ilgili akıldaki soruları ortadan kaldıran son toplantısının ardından yeni askerlik sisteminde lise ve altı öğrenim gören kişilerin durumu da netleşti.

O Kişilere Öncelik! Sözleşmeli Er-Erbaş Alımı ve Uzman Erbaş Alımı için Yeni Dönem

O Kişilere Öncelik! Sözleşmeli Er-Erbaş Alımı ve Uzman Erbaş Alımı için Yeni Dönem

Milli Savunma Bakanlığı'nın yeni askerlik sistemiyle ilgili akıldaki soruları ortadan kaldıran son toplantısının ardından yeni askerlik sisteminde lise ve altı öğrenim gören kişilerin durumu da netleşti. Bu kişilerden 12 aylık hizmetini tamamlayanlar istekli olmaları halinde ilave puanla sözleşmeli er alımı, erbaş alımı, uzman erbaş alımlarında öncelikli kişiler olacak. 

TÜRKİYE'NİN EN BEĞENİLEN MEMUR ADAYI UYGULAMASINI İNDİR, TÜM HABERLER CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN! TIKLA...

ise ve altı eğitim durumundakilerin sözleşmeli er - erbaş ve uzman çavuş olarak TSK'da istihdamına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Binbaşı Nadide Şebnem Aktop , "TSK’nın erbaş ve er ihtiyacına yönelik olarak, lise ve altı mezunu yükümlülerin er ve erbaş olarak istihdamı, bu personelin 1 ayı temel askerlik eğitimi, 5 ayı kıta hizmeti olmak üzere toplam 6 ay süre ile TSK’da görev yaparak terhis olması, ayrıca, 6 aylık süre sonunda kadro, istek ve tercih durumu dikkate alınarak personelin ilave 6 ay süre ile maaşlı istihdamı, 12 aylık hizmetini tamamlayan personelden istekli olanlara, temin faaliyetlerinde ilave puan verilmek suretiyle uzman erbaş ve sözleşmeli er ve erbaş olma imkanı tanınması benimsenmiştir." ifadelerini kullandı.

ASKERİ PERSONEL ALIMI , POLİS ALIMI, ÖZEL SEKTÖR İŞ HABERLERİ VE DAHA FAZLASINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL.

Yeni Askerlik Sistemi hakkındaki düşünceleriniz neler, sayfanın altındaki yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.