Nurettin Yıldız Kimdir , Nerelidir? Kadınların Araç Kullanması 90 KM Açıklaması

Yaptığı son açıklamalar ile gündemde konuşulan Nurettin Yıldız kimdir? Nurettin Yıldız nerelidir? Hangi üniversiteyi bitirdi?

Nurettin Yıldız Kimdir , Nerelidir? Kadınların Araç Kullanması 90 KM Açıklaması

Nurettin Yıldız kimdir?

Son günelrde verdiği fetvalar , yaptığı açıklamalar ile gündmee gelen Nurettin Yıldız, 1960  senesinde Trabzon 'da dünyaya geldi.

Trabzon 'a bağlı Of İlçesi 'nde doğan Yıldız,  8 yaşında hafız oldu. Hafızlık eğitimini babası Hilmi Yıldız 'dan alan Nurettin Yıldız, temel dini bilgileri , dini eğitimlerini de babasından aldı. İlk ve ortaöğreniminin ardından İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi 'nde tamamladı. 

İmam Hatip Lisesi 'nde eğitimine devam ederken bazı gazete ve dergilere yazı yazan Yıldız 'ın, bu yazıları yayınlandı. Tercüme haberler de kaleme alan Yıldız , aynı zamanda kürsü hatipliği görevini de yaptı. 

Öğrenci iken  Milli Türk Talebe Birliği ve Akıncılar Teşkilatında yer alan ve burada aktif şekilde görev alan Yıldız , İmam-hatip lisesini bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı ancak burada eğitimine ancak bir yıl devam etti. 

Daha sonra Mekke Ümmü’l – Qura Üniversitesi ’ne geçiş yapan Yıldız, burada Usul-u Fıkıh bölümünü tamamladı.

Daha sonra, Mekke ’de bulunduğu süre içerisinde, tanınmış hadis hocalarından özel dersler , dini icazetler alan Yıldız, Büyük muhaddis Abdulfettah Ebu Gudde, Hindistanlı büyük âlim Ebu’l Hasen En’Nedvi ve son dönem Osmanlı ulemasından Mehmet Emin Saraç , icazet aldığı hocalardan bazılarıdır.

KADINLARIN ARAÇ KULLANMASI AÇIKLAMASI

Kadınların araç kullanması hakkındaki açıklamaları ve 90 km meselesi şu şekilde;

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA