Neslican Tay Kimdir , Kaç Yaşında? Ne Kanseri?

Yoğun bakıma alınan Neslican Tay için sosyal medyada büyük destek. Peki Neslican Tay kimdir? Kaç yaşında?

Neslican Tay Kimdir , Kaç Yaşında? Ne Kanseri?

Neslican Tay kimdir?

Kansere karşı verdiği savaş ile tanıdığımız, milyonların , kanserden kurtulması için dua ettiği  20 yaşındaki Neslican Tay yoğun bakıma alındı.

20 yaşındaki Tay, üniversite sınavına iki hafta kala kanser hastalığına yakalanmıştı.  Bacağında çıkan tümör nedeniyle üç defaa ağırlaştırılmış kemoterapi gören Tay 'ın bacağı kesildi. Ancak Neslican Tay yaşam enerjisini hiç kaybetmedi. 

Şu an yoğun bakımda olduğu açıklamam  Neslican Tay için sosyal medya üzerindne destek kampanyası başlatıldı.

Medipol Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamada, “Neslican Tay için değerli hocalarımız ve ekip arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. İnşallah Neslican, bir kez daha ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterecek.” ifadelerine yer verildi. 

20 yaşında olan Neslican Tay, ilkokulun ardından  Fen lisesini bitirdi. Başarılı bir lise hayatı geçiren Neslican mimar olmak istiyordu.

Ancak bacağında tümör tespit edilen Neslican, 3 defa ağırlaştırılmış kemoterapi tedavisine alındı.  

Ancak inatçı çıkan tümör bu kez Neslican'ın hem sağ, hem sol akciğerine hem de sağ akciğerin zarına yayıldı. Neslican dördüncü kemoterapi ile mücadelesini sürdürmeye kararlı.

Tümör, bir diğer adı ile de Ur, genel olarak dokularda gelişen herhangi bir şişliğe, daha sıklıkla kullanılan hali ile de iyi ya da kötü huylu kitlesel neoplazi dokusunun kendisine verilen addır.

Kadın-erkek diğer kullanıcılarla bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA