MSB Askeralma Açıkladı: Ydek Subay Astsubay Adayları Dikkat

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2019 'da silahaltına yedek subay astsubay olarak alınmak isteyenlerin başvurusunu yapması gerektiğine yer verildi.

MSB Askeralma Açıkladı: Ydek Subay Astsubay Adayları Dikkat

Yedek subay astsubay ve bedelli başvurusunda son gün yarın.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada , 2019 yılında silahaltına alınmak isteyen yoklaması olmayan vatandaşların sevk işlemlerini 31 Temmuz 2019 tarihine kadar yapması istendi. 

Açıklamada, "2019 ’da silahaltına alınmak isteyenlerden yoklaması olmayanlar 16-31 Temmuz 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır"

Sevke tabi yoklaması bulunan ve 2019 yılında silahaltına alınmak isteyen adaylar için yayımlanan duyuruda "2019’da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır" ifadelerine yer verildi ve  bu adaylar için son başvurunun 31 Austos olduğuna yer verildi.

SUBAY ASTSUBAY ALIMINDA AVANTAJ

Askerliğini yedek subay astsubay olarak yapan adaylar,  askerlik süresi bittikten sonra askerde kalmak istemeleri durumunda bu adaylara mülakatlarda ekstra puan verilecek.

Yedek subay astsubay alımına başvuran diğer adaylarla bilgi alış veri için TIKLAYIN

İKİ VEYA ÜÇ YILLIK MEZUNLARDAN YOKLAMA KAÇAKLARI

İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenler, 31 Temmuz 2019’a kadar yoklamalarını yaptıracaktır.

TEMALI ANLATIM

MSB ASAL tarafından yayımlanan tablolarda başvurular ve askerlik için şu ifadelere yer verildi:

Aşağıdaki tablo yeni askerlik sisteminin özet tablosudur. Askerliğini er, erbaş, yedek subay, yedek astsubay olarak yapanların , dövizle ve bedelli askerlik yapacaklar içi,n detaylar tablo şeklinde verildi. 

Askere gitmek isteyen gençlerin izleyeceği yol ise şu şekilde;

E Devlet üzerinden askerlik işlemleri linki aşağıdadır.

https://www.turkiye.gov.tr/msb-asal-askerlik-hizmet-tercih-islemleri

YEDEK SUBAY ASTSUBAY VE BEDELLİ SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA, AÇIKTAN SUBAY ASTSUBAY VE UZMAN ERBAŞ ALIMI İLANLARI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN