MSB ASAL Yedek Subay-Astsubay Alımı Başvuruları Başladı-5-6 Bin TL Maaşla

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yedek subay ve astsubay alımı başvurularının bugün başladığına yer verildi. Açıklama detayları haberimizde. İşte detaylar.

MSB ASAL Yedek Subay-Astsubay Alımı Başvuruları Başladı-5-6 Bin TL Maaşla

MSB yedek subay-astsubay-erbaş ve er bedelli başvuruları başladı.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda bedelli askerlik, yedek subay astsubay ve erbaş/er başvurularının 16 Temmuz 2019 'da başladığına yer verildi. 

16 Temmuz 2019 gününün gelmesi ile birlikte gençler , bedelli askerlik , yedek subay ve astsubay, erbaş/er başvurusunun nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"7179 sayılı Askeralma Kanunu gereğince Askeralma Yönetmeliği yürürlüğe girinceye kadar yükümlüler tarafından yapılacak işlemler ve uygulanacak faaliyetler müteakip maddelerde açıklanmıştır.

Yedek subay ve yedek astsubay olma hakkına sahip olanlar;

2019’da silahaltına alınmak isteyenlerden yoklaması olmayanlar 16-31 Temmuz 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

2019’da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

KİMLER YEDEK ASTSUBAY OLABİLİR?

Askerlik görevini yedek astsubay olarak yapmak isteyen adayların, İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu olması gerekmektedir. Bu mezunlardan yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenler, 31 Temmuz 2019’a (dahil) kadar yoklamalarını yaptıracaktır.

Kontenjana göre yedek astsubay alımı yapılacak. Kontenjanın dolması durumunda diğer adaylar askerlik görevlerini er veya erbaş olarak yapar.

YEDEK SUBAY

Lisans ve lisansüstü mezunu adaylar, tercih etmeleri durumunda askerliklerini yedek subay olarak yapabileceklerdir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

2020 yılında silahaltına alınacak 2000 doğumlular ve bunlarla işleme tabi daha yaşlı doğumlu olanlar, 16 Temmuz-31 Aralık 2019 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerine giderek bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN >>

Yeni askerlik, bedelli ve yedek subay astsubay alımını bekleyen adaylarla bilgi alış verişi yapmak için TIKLA

ASKERLİKLE İLGİLİ YENİ GELİŞMELERDEN  ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN