MSB Açıkladı: Barış Pınarı Harekatı'nda 10 Şehit, 144 Yaralı

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, harekatın başlangıcından bu yana toplam 10 askerimizin şehit olduğu, 144 askerimizin yaralandığı bildirilirken, Türkiye-Rusya arasındaki mutabakat kapsamında ilk devriyenin de gerçekleştiği bildirildi.

MSB Açıkladı: Barış Pınarı Harekatı'nda 10 Şehit, 144 Yaralı

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 10 askerin şehit olduğunu, 144 askerin yaralandığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce Barış Pınarı Harekatı'na dair bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda bölgedeki gelişmelere dair bilgi veren Albay Olcak Denizer, bölücü terör örgütü PKK'lılardan temizlenen Tel Abyad ve Resulayn'a dönüşlerin başladığını bildirirken, EYP ve patlayıcıların imhası için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Albay Denizer, "Tel Abyad'da teröristlere ait el yapımı patlayıcı madde imalathanesi tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi. Patlayıcı yapımında kullanılan 1 tondan fazla, amonyum nitrat ele geçirildi. Şu ana kadar 400'den fazla mayın ve EYP madde ile bomba yüklü bir araç etkisiz hale getirildi. Türkiye'ye yönlendirilmiş, ve seri bağlanmış vaziyette 75 adet roket tespit edilmiştir" şeklinde konuştu.

Soçi mutabakatı kapsamında Türkiye-Rusya arasındaki kara devriyesinin ilkinin bugün başladığını söyleyen Denizer, 1 insansız hava aracı refaketinde 8 zırhlı aracın katılımıyla devriyenin gerçekleştiğini söyleedi. Barış Pınarı Harekatı'nın başlangıcından bu yana toplam 10 askerimizin şehit olduğunu , 144 askerimizin şehit olduğunu açıklayan Albay Denizer, SMO'dan 133 personelin hayatını kaybettiğini, 495 personelin yaralandığını bildirdi.