Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP'li Özgür Özel Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili Hulusi Akar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP'li Özgür Özel Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Milli Savunma Bakanı Akar arasında yaşanan gerilim gündeme bomba gibi düşmüştü. Özgür Özel, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi yaşananlar ve daha öncesindeki Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını gerekçe göstererek dönemin Genelkurmay Başkanı Akar'a yönelik 'Silah arkadaşlarınız size hakkınızı helal etmeden öldü.' demiş, çok sert ifadelerle Akar'a çıkışmış, Hulusi Akar ise 15 Temmuz gecesinde başına silah dayandığını, ona rağmen darbe bildirisini okumadığını 48 yıl bu devlet için çalıştığını bu sözleri hak etmediğini söylemişti.

AK Parti ve MHP'li milletvekilleri Akar'a destek gösterirken, CHP'li milletvekilleri Akar'a tepki göstermişti. O gün yaşanan gerilim ve sarf edilen sözler nedeniyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Grupvbaşkanvekili Özgür Özel hakkında ceza ve tazminat davası açtı.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'DEN DE TEPKİ GELDİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'deki gerilimle ilgili şu sözleri sarf etti:

CHP'nin grupbaşkanvekili olan şahsiyet, televizyonlarda milletimizin de gözlerinin önündeki o çirkin uslup, aşağılayıcı ifadeler ne CHP'ye ne Türkiye'ye bir fayda sağlar. Burada en büyük zararı o şahıs görür. Çünkü siyaseten itibari sıfırlanmış biri olarak toplumda kabul görmüştür.

15 TEMMUZ'DAN ÖNCE AKAR'A KUR'ANI KERİM, BAYRAK VE ALTIN KAPLAMALI SİLAH HEDİYE ETTİM

Bu söyleyeceğimi nasıl yorumlarsınız bilemiyorum. 16 Ağustos 2015'te Sn. Hulusi Akar paşa Genelkurmay Başkanı olmuştur. MHP olarak 3 yılda bir görev değişikliği sebebiyle Genelkurmay Başkanlığı görevini üstlenenlere bir tebrik ziyaretine gideriz ve başarılar dileriz. Ancak 2 Ekim 2015'te Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar paşayı ziyaret ettim. Orada diğer Genelkurmay Başkanlarında olmayan , yapmadığım bir olayı gerçekleştirdim. O da şudur. Paşaya Türk bayrağı, Kur'anı Kerim ve altın kaplama silah hediye ettim. Bu neden aklıma geldi. Niçin Hulusi Akar paşaya verildi, 15 Temmuz gibi gelişmeleri dikkate aldığınız vakit, geleceği okuma demeyeceğim ama bu anlamlı hediyeyi verme ihtiyacı hissettim. Burada Kur'anı Kerim , Bayrak ve Silah. Hediyenin unsurları. O günden sonraki gelişmeleri dikkate alınca, bunu verdiğime çok memnun olduğum kanaatindeyim. 15 Temmuz 2016 tarihindeki FETÖ ihanetine karşı, bugün lüzumsuz konuşmayla, bu inciten şahıslara cevaben söylüyorum. Hulusi Akar paşa Kur'ana, Bayrağa, Silaha sahip çıkmıştır. Eğer meclisteki şekliyle kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirmiş olsaydı bugün burada toplantımız olmazdı. Meclis olmazdı. O bakımdan CHP, siyaseten söylüyorum. İçinizde CHP ile çok sıkı ilişki içerisinde olan basın mensupları vardır. Fakat kendilerine çeki düzen vermelerinde yarar vardır. TBMM'de dışarıya yayın yapıldığı ortamda, ne dediğini tekrarlayamayacak şekilde cahilce konuşmalar, CHP'ye bir şey kazandırmaz. Burada kazanan paşamız olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum.