MHP'li Baki Şimşek: Mersin'in Sahilleri, Parkları, Caddeleri Suriyeliler Tarafından İşgal Edilmiş Durumda

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Türkiye'de yaşayan suriyeli mülteciler sorununun önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi haline geleceğini, Antep, Urfa, Hatay, Kilis, Adana, Mersin'de yaşayan suriyelilerin sayısının neredeyse o kentte yaşayan vatandaşlarımızın sayısıyla eşit haline geldiğini söyledi.

MHP'li Baki Şimşek: Mersin'in Sahilleri, Parkları, Caddeleri Suriyeliler Tarafından İşgal Edilmiş Durumda

MHP'li Baki Şimşek: Mersin'in Sahilleri, Parkları, Caddeleri Suriyeliler Tarafından İşgal Edilmiş Durumda

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Türkiye'de yaşayan suriyeli mülteciler sorununun önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi haline geleceğini, Antep, Urfa, Hatay, Kilis, Adana, Mersin'de yaşayan suriyelilerin sayısının neredeyse o kentte yaşayan vatandaşlarımızın sayısıyla eşit haline geldiğini söyledi. Suriyelilerin bayram için ülkelerine gidebildiklerini, burada kalmaları gerektiğini söyleyen Şimşek, Mersin'li hemşehrilerin de 'Gidişleri olsun da dönüşleri olmasın' dediklerini iletti.

Baki Şimşek, "Sayın Başkan, Türkiye'de yaşayan Suriyeli mülteciler sorunu önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi olacaktır. Antep'te, Urfa'da, Hatay'da, Kilis'te, Adana'da, Mersin'de yaşayan Suriyelilerin sayısı neredeyse o kentte yaşayan vatandaşlarımızın sayısıyla eşit hâle gelmiştir. Artık Suriyelilerin çoğunluğu, kayıt dışı, sigortasız, vergi levhasız, rekabet ortamını ortadan kaldıracak şekilde ticaret yapıyorlar. Mersin'in bütün sahilleri, parkları, caddeleri Suriyeliler tarafından işgal edilmiş durumda. Sokaktaki insanlarımızın can güvenliği yok. Her gün bir mahallede kavga ve çatışmalar yaşanıyor. "Artık yeter!" diyoruz. Kendi ülkelerine tatile giden, bayrama giden insanlar terörden arındırılan bölgelere geri dönsünler. Devletimiz bu konuda bir çalışma yapsın. Mersinli hemşehrilerimizin diliyle "Gidişleri olsun da inşallah, dönüşleri olmasın." diyor, saygılarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA