Metin Feyzioğlu: "Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan Aklanmamıştır"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu 'ndan Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan hakkında flaş açıklama geldi.

Metin Feyzioğlu: "Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan Aklanmamıştır"

TBB Başkanı Feyzioğlu 'ndna Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan açıklaması.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıya katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu önemli ifadeler kullandı. Geçtiğimiz gün haklarında tahliye kararı verilen Nazlı Ilıcak ile Ahmet Altan 'ın durumuna değinen Feyzioğlu şunları söyledi:

"Hukuk işliyor. Yaptığına baktı, 'Hüküm kesinleşinceye kadar ben bunları tahliye edeyim, hüküm kesinleştiğinde yatarı varsa geri alırım.' dedi. olan bu. Ilıcak ve Altan aklanmamıştır. Bu kişilerin sırf siyasi iktidara muhalif diye vaktiyle devleti ele geçirme noktasına gelmiş bir hain, kanlı, sefil terör örgütünü her cümleleriyle desteklediklerini lütfen kendilerine 'Demokratım' diyenler unutmasın. Bunlar Türk mahkemelerinin kararlarıyla suçlu ilan edilmişlerdir. Gazetecilik yapmadıkları, suç işledikleri sabit olmuştur. Ama işledikleri suç 'darbeye teşebbüs' olarak değil, 'terör örgütünü desteklemek' olarak belirlenmiştir. Yargı böyle karar vermiştir. İstinafı göreceğiz, temyizi göreceğiz. Bakalım ne çıkacak. Kişisel görüşümü söylüyorum; her ikisinin de kaleminde kan vardır. 'Onlar gazeteci değil, onlar haindir' diye, bu ülkenin vatanseverleri zindana atılırken sevinç çığlıkları atmışlardır. Ben bunları unutmam. Vicdanıma da unutturmam."

2017'de, "kuvvetler ayrılığı denet ve dengeyi kurmazsa sıkıntı yaratır" dediğini hatırlatan Feyzioğlu, nitekim Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi üzerinde anayasa değiştirmeden çeşitli revizyonlar yapılmasının tartışıldığını anımsattı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA