Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı! Kuvvetli Sağanak Geliyor

Bursa, Bilecik ve Eskişehir'de yaşayan vatandaşları yakından ilgilendiren son dakika uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi.

Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı! Kuvvetli Sağanak Geliyor

Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı! Kuvvetli Sağanak Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Marmara'nın doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Bursa) beklenen saanak ve gökgürültülü sağanağın akşam saatlerinden gece saatlerine kadar etkili olacağı, Batı Karadeniz bölgesinde beklenen şiddetli sağanağın da öğle saatlerinden pazar akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olacağı belirtiliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım gibi konularda vatandaşların dikkatli olması tavsiye ediliyor. Bu arada, Bursa Valiliği'nden yapılan son bilgilendirmede, Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı merkezi tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Bursa, Bilecik ve Eskişehir'in Kuzeybqatı kesimlerinde yarın sabahtan gece saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın beklendiğine yer verilirken, yağışların yerel ve kuvvetli olmasının tahmin edildiği, metrekareye ise 21 ile 50 kilogram yağış düşmesinin öngörüldüğü vurgulandı. Açıklamada, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi konularda tedbirli olması gerektiği vurgulandı.