Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı: İşte Yılbaşında Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması geldi. MGM 'den yapılan açıklamada hava durumu uyarısı yapılırken yılbaşında hava durumunun Türkiye genelinde nasıl olacağına yer verildi.

Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı: İşte Yılbaşında Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması geldi.

MGM resmi sayfasından yapılan son dakika açıklamasında Türkiye geneli birçok ilde şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara  (Edirne ili hariç), Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimleri ile Manisa,  Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Rize, Artvin, Batman  ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceğine yer verildi.

Söz konusu yağışların, Batı Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Çanakkale, Yalova,  Bursa ve Batman çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla  karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğine yer verildi.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi 'nin güneyi ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile sis  ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Ülke genelinde hava sıcaklığında önemli değişiklik olmayacağı, ısının  mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. Rüzgarın ise  kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

4 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 3 günlük haritalı hava durumu şu şekilde;

29 ARALIK 2018

30 ARALIK 2018

31 ARALIK 2018

1 OCAK 2019

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA