Meteoroloji'den Şiddetli Yağmur Uyarısı (1-2-3 Aralık Hava Durumu)

Meteoroloji 'den son dakika uyarıları geldi. Yapılan açıklamada haftasonu bazı bölgelerde şiddetli yağış ve don olaylarının etkili olacağına yer verildi.

Meteoroloji'den Şiddetli Yağmur Uyarısı (1-2-3 Aralık Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğündne son dakika uyarıları geldi.

MGM resmi internet sayfasından yapılan uyarılarda, yurdun büyük bir kesiminde şiddetli yağışların etkili olacağına yer verildi.

DOĞU KARADENİZ

Doğu Karadeniz’in doğusunda rüzgarın, öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın aynı gün(01.12.2018 Cumartesi) gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz kıyılarında 01.12.2018 Cumartesi sabah saatlerinde başlayacak sağanak yağışların akşam saatlerine kadar Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında (Arhavi, Hopa, Kemalpaşa) çok kuvvetli (40-80 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TRAKYA'DA BUZLANMA VE DON

Bu gece ve hafta sonu Kırklareli ve Edirne çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Güneydoğu Anadolu bölgesinde beklenilen sağanak yağışların bugün (29.11.2018) akşam saatlerinden itibaren 1 Aralık Cumartesi öğle saatlerine kadar zaman zaman etkisini artırarak Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Siirt’te kuvvetli olacağı (30-60 kg/metrekere) tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ŞIRNAK VE HAKKARİ

Şırnak ve Hakkari illerimizde yarın (30.11.2018) ilk saatlerden itibaren beklenen yağışların Cumartesi günü akşam saatlerine kadar kuvvetli ve zaman zaman çok kuvvetli (51-100 kg/metrekare)olması tahmin ediliyor. Yağışların genelde yağmur ve sağanak, bölgenin 2000 metre üzeri rakımlı yerlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

3 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA