Merkezi Atama Tercihleri ile Memur Atamaları için Geri Sayım Sona Eriyor

Merkezi Atama ile memur atamaları için adayların heyecanlı bekleyişi ne zaman sona erecek, merkezi atama tercih işlemleri ne zaman yapılacak? ÖSYM KPSS Tercih tarihleri ve diğer detaylar kamu haberlerinin merkezi kamu bülteni sayfasında.

Merkezi Atama Tercihleri ile Memur Atamaları için Geri Sayım Sona Eriyor

Milyonlarca vatandaşın memurluk için ilk adım olarak gördüğü KPSS Ortaöğretim ve Lisans geride kalırken, ön lisans için de heyecanlı bekleyiş önümüzdeki hafta gerçekleşecek sınavla birlikte sona erecek.

"Memur adayları , Kasım ayı içerisinde ÖSYM'den sınav sonuçlarını öğrenecek."

Peki Merkezi Atama Tercihleri ne zaman olacak? 

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolu memur alımları için ihtiyaç bildirme işlemleri devam ediyor, kurumlardan toplanan ihtiyaçlar değerlendirildikten sonra kontenjan dağılımı belli olacak ve süreç başlayacak. Memur alımı için tercih işlemleri ÖSYM'nin resmi internet sayfasından gerçekleşecek. Konuyla ilgili Devlet Personel Başkanlığı tarafından paylaşılan takvimde merkezi atama tercihlerinin Aralık ayı içerisinde ÖSYM tarafından alınacağı açıklanmıştı.

DPB, MERKEZİ ATAMA TAKVİMİ

Tercih sonuçlarının da en geç 2019 Ocak'ın ilk haftası içerisinde açıklanması bekleniyor. Devlet Personel Başkanlığı KPSS 2. Yerleştirme Tarihine ve diğer detaylara aşağıdan göz atabilirsiniz: 


Açıktan Alımlar Yıl Boyunca Devam Edecek

Kamu kurum ve kuruluşları kendilerine izin verilen kadro sayısı doğrultusunda yıl boyunca merkezi atama harici açıktan personel alımı yapabiliyor. Emniyet Teşkilatı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı şimdiye kadar çeşitli kadrolar için ilana çıkmış ve personel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeni duyurular yayımlamıştı. Yıl sonuna kadar da yeni ilanların gelmesi muhtemel. Memur alımı haberlerinden anında haberdar olmak yeni alımlar konusunda tüm gelişmeleri takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını android ve ios marketlerden ücretsiz indirebilirsiniz.

MEB , 20 Bin Yeni Sözleşmeli Öğretmen Ataması için İlana Çıkacak

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için Aralık ayı içerisinde ilana çıkabilir. Fakat , Öğretmen adayları 20 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu, MEB'in ihtiyacı olduğu belirtilen 117 bin öğretmen atamasının yapılmasını bunun mümkün olmaması halinde en azından 40 bin öğretmen ataması ile öğretmen adaylarının sıkıntısını gidermesini talep ediyor.

Önümüzdeki Süreçte Memur Alımları Azalacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde 2019 yılı bütçe sunumunu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapmıştı. Albayrak, 2019 yılında tasarruf tedbirleri kapsamında memur alımlarının daha önceki yıllara nazaran daha az olabileceğini belirtmişti. 

Son Yıllarda Kadrolu Memur Alımları Azaldı

'Merkezi atama ile memurluk hayal oluyor' şeklinde yorumları beraberinde getiren süreç, Müezzinoğlu'nun Çalışma Bakanlığı zamanında başlamasa da onun zamanında 'Memurluk garanti meslek olmamalı' çıkışıyla birlikte hızlanmış , merkezi atamalarda kadro sayısı her geçen gün daha da azalmıştı. Son merkezi atamalarda memur adaylarının tepkilerini çeken kadro dağılımları da bunların bir belirtisi. İddialara göre, memur alımlarında açıktan alımlar önümüzdeki süreçte daha ağır basacak. Her zamankinden daha az kadro dağılımlarıyla karşı karşıya kalmak mümkün olacak.