Memurlar Kamu Araçlarını İhale ile Satıp Parasını Yemişler

Gebze Adliyesi 'nde meydana gelen olayda, memurlar kamu araçlarının şasi numarası ile plakalarını değiştirdi ve ihale ile sattı.

Memurlar Kamu Araçlarını İhale ile Satıp Parasını Yemişler

Kocaeli 'ye bağlı Gebze İlçesinde feci bir olay meydana geldi. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Gebze Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bir operasyon düzenledi. Yediemin otoparkında bulunan araçların şasi numaralarının değiştirilerek satıldığı ihbarı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda memurlar gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada savcıdan talimat alındı ve operasyon için düğmeye basıldı. Düzenlenen operasyonda Gebze Adliyesi 'nde icra müdürü olarak çalışmakta olan S.U. ve Y.D. isimli kişiler ile mübaşir olduğu öğrenilen M.S., polis memuru olduğu öğrenilen M.K., emekli polis olduğu bildirilen  M.Ç. ile eski polis memuru İ.K., çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.A. isimli kişi, ihale memuru B.H., araçların plaka ve şasi numaralarının değiştirilmesi işini yapan E.A. ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi gözaltına alındı.

ARAÇLARIN ŞASİ NUMARASINI DEĞİŞTİRİP İHALE İLE SATMIŞLAR

Edinilen son dakika bilgilerine göre gözaltına alınan ve hakkında işlem yapılan 10 kişinin, yediemin otoparklarında  bulunan icralık araçların plaka ve şasi numaralarını değiştirdiği ve daha sonra da ihale ile bu aracı satılığa çıkardıkları kaydedildi. 

Ekip sattığı Gorabet araçların parasını da bölüştürüp akıllarınca devleti kazıklamaya çalışmış.

Kamubulteni.com  | Ankara