Melih Gökçek Dönüyor-İşte Yeni Görevi

Sözcü Yazarı Saygı Öztürk, bugün aktardığı bilgide Melih Gökçek 'in yeniden belediye bünyesine geleceğini ve bir görev alacağını aktardı.

Melih Gökçek Dönüyor-İşte Yeni Görevi

Melih Gökçek 'e yeni görev.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, bugün kaleme aldığı yazısında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna’nın, eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’i belediye için görevlendirileceğini aktardı.

Gökçek’in yılda 10 milyon turist getirmeyi hedefleyen Ankapark projesindeki son durumu kaleme alan Saygı Öztürk, yazısında Gökçek' e yeni bir görev de verileceğini söyledi.  Toplamda 1 milyar 600 milyon lira harcanan, daha 750 milyon liralık ek bir harcama yapılması gerekli olan proje bir türlü işletmeye talip bulunamadığı için “ölü bir yatırım” olarak kaldı.

Söz konusu proje, Gökçek başta iken yürürlüğe konulmuş ve yapımı adeta yılan hikayesine dönmüştü. Bu  projeye, yeni Başkan Mustafa Tuna’nın sıcak bakmadığı, göreve geldiği ilk günden bu yana bilinirken Saygı Öztürk, bu projeye ve Melih Gökçek’in görevlendirilmesine Holiganbet ilişkin duyumlarını şu şekilde aktardı:

“Alınan milyonlarca liralık oyuncaklar, aletler ne olacak? Yapılan bunca harcamanın hesabı sorulacak mı? Konuyu bilenlere sordum. Söyledikleri şu: ‘Bu şartlarda kimse Ankapark'ı almaz.’ İyi de, bunca harcama araç-gereç, oyuncaklar, 10 milyon turist hayali ne olacak? Melih Gökçek'in, Başkan Mustafa Tuna'ya şunları anlattığını öğrendim: ‘Evet, bu şartlarda Ankapark'ı kimse almaz. Çünkü, bu tür yerler kendisini ancak 30-40 yılda finanse eder. Bizim yaptığımız Ankapark'ın, neredeyse dünyada eşi yok. Onların mevut oyuncakları, bizdekinin 20'de biri kadar bile değil. Bu tip yatırımların olduğu örneğin Fransa'daki park, parasını çıkaramadığı için kapanıyordu. Kapanmaması için devlet, 1 milyar avro finanse etti. Bugün, Paris turizminin adıdır, vazgeçilmezidir Disneyland. Kazanmayı düşünen kimse, açık söylüyorum Ankapark için milyonlarca lira vermez.”

Kamubulteni.com  | Ankara
Sozcu