Marketlerden Sonra Oralarda da Poşetler Para ile Satılıyor

Son dakika haberi: Yeni yıldan sonra marketler, poşetleri para ile satmaya başladı. Marketlerin yanı sıra artık eczanelerde de poşetler para ile satılıyor.

Marketlerden Sonra Oralarda da Poşetler Para ile Satılıyor

Marketlerin yanı sıra artık eczanelerde de poşetler para ile satılacak.

Kayseri 12. Bölge Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, yaptığı son dakika açıklamasında, "31 Aralık itibariyle üyelerimize bilgilendirmeyi gerçekleştirdik. Türk Eczacılar Birliği de bununla alakalı duyuru yayınladı. Biz de meslektaşlarımıza duyuru atarak yazar kasalarında gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini ve kanunda öngörüldüğü şekilde uygulamanın 1 Ocak itibariyle başlayacağını ifade ettik. Onlar da kendi yazar kasalarındaki düzenlemeleri gerçekleştirip bugünden itibaren kanun ve yönetmeliğin öngördüğü şekilde uygulamaya başladılar" ifadelerini kullandı.

105 ECZANEDE SATILIYOR

Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk ise, konu ile ilgili yaptığı açıklamada  Niğde genelinde bulunan 105 eczanenin tamamında poşetin parayla satıldığını söyleyerek, ''Çevre Kanunundaki değişikle 01 Ocak 2019 itibariyle plastik poşetlerle ilgili kanun çıktı. Bizde eczacılar olarak 0.25 kuruş olarak satış yapıyoruz. Eczanelerde mutlaka adet başında yapılan alışverişin üzerine 0,25 kuruş eklenecektir'' ifadelerini kullandı.

İLAÇLARI CEPLERİNE KOYUYORLAR

Tüm Türkiye'de 1 Ocak 2019 'dan sonra marketlerin yanı sıra eczanelerde de poşetler 25 kuruştan satılmaya başlanmasının ardından Nevşehir'de vatandaşlar ilaçları ceplerine koydu. Nevşehir'de eczanelerden ilaç almak isteyen vatandaşların poşetlerin 25 kuruştan satılmaya başlamasının duymasının ardından ilaçları poşetlere değil de ceplerine koyarak gitmeleri dikkatlerden kaçmadı. Eczaneden ilaç almak için gelen İbrahim Çakır isimli vatandaş, "Poşetlerin ücretli olmaması lazım. Eğer poşetler doğaya zarar veriyorsa her poşet getirene 5 kuruş para verseler daha çok poşet toplanır diye düşünüyorum" dedi.

Kamubulteni.com  | Ankara