Mahkumlara Af ile İlgili Son Dakika Kulis Bilgisi: Örtülü Af Geliyor

Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklayacağı Yargı Reformu Strateji Belgesi ile denetimli serbestliğin kapsamının genişletileceği ve örtülü bir af çıkartılacağı bildirildi.

Mahkumlara Af ile İlgili Son Dakika Kulis Bilgisi: Örtülü Af Geliyor

Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi.

Adalet Bakanlığı Yargı Reformu Strateji Belgeleri için çalışmalarda sona geldi. Mevcut yargılamaları ve cezaevinde bulunan tutukluları ilgilendiren yeni düzenleme için son aşamaya gelindi. 

Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen strateji belgesi Avrupa Birliği ile ilişkiler açısından büyük önem arz ediyor. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Yargı Reformu Strateji Belgesi hakkında geçtiğimiz hafta bir açıklama yapmış ve “Mahkemeler adalete erişimi garanti etmelidir. Bu sebeple çalışmalarımızda bir yol haritası değeri taşıyan ‘Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin temel vizyonunu ‘güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi’ olarak belirledik” ifadelerini kullanmıştı.

DENETİMLİ SERBESTLİK KAPSAMI GENİŞLETİLECEK-ÖRTÜLÜ AF BU BELGELERLE ÇIKARTILABİLİR

Yargıda yeni yol  haritası bu Strateji Belgeleri ile belirlenecek. Öte yandan kamuoyuna son dönemlerde oldukça artan af beklentileri ise devam ediyor. MHP Geçtiğimiz yıl yapılan seçimler sonrası af ile ilgili kanun teklifini hazırlamış ve TBMM 'de komisyona sunmuştu. On binlerce mahkum ve mahkum yakını tarafından büyük bir merakla beklenen söz konusu tasarı üzerinde henüz bir anlaşma sağlanamamış olsa da örtülü bir affın çıkacağına yönelik beklenti yüksek.

Euronews’ te yer alan ve AK Parti kulislerine dayandırılan habere göre  söz konusu strateji belgeleri ile örtülü bir af çıkartılacağı iddiaları güçlendi.

Denetimli serbestliğin genişletilmesi üzerinde de çalışmalar başlamıştı ancak bunun Yargı Reformu Strateji Belgesinde ne şekilde yansıyacağı netlik kazanmış değil. Denetimli serbestliğin genişletilmesi çok sayıda hükümlünün ve davanın buna tabi tutulması anlamına geliyor. Türkiye, hassa bir dönemden geçildiğini ve terör örgütlerinin faal olduğu bir bölgede bulunduğunu belirterek terörle mücadele kanununda uzun süredir yumuşamaya gitme yönünde Brüksel’in uyarılarını görmezden geliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA