Lüks Döşemeli Makam Aracı İçin Açıklama: Tasarruf İçin Yaptım

60 bin TL değerinde lüks döşemeli makam aracına son günlerde çokça tepki geldi. Açıklama yapan Vali, yeni araç almaktansa eski aracı döşettiğini söyledi.

Lüks Döşemeli Makam Aracı İçin Açıklama: Tasarruf İçin Yaptım

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, son dönemlerde sosyal medya üzerinde büyük tepki toplayan lüks makam minibüsüyle ilgili açıklama yaptı.

Nayir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, gündemde çokça haberin yer alması üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu söyleyerek, "Son günlerde öne çıkan haber ve yorumlarda, Kütahya Valiliği İl Özel İdaresinin bir aracına ait olarak şahsıma yönelik ithamlarda bulunulması nedeniyle bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur. "ifadelerini kullandı.

31 YILDIR TASARRUFLUYUM

Tasarruflu olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Vali Nayır, "31 yıldır yürüttüğüm, Mülki İdare Amirliğim boyunca, görev yaptığım çeşitli yerlerde hizmetinde bulunduğum vatandaşlarımız ve birlikte çalıştığım arkadaşlarım kamu kaynaklarının hesaplı ve tasarruflu kullandığım hususunu önceliklendirdiğimi bilirler."

2014 MODEL

Söz konusu aracın 2014 model olduğunu söykeyen Nayır, "Valiliğimizin kullanımında bulunan makam aracımız 2008 modeldir. Bahse konu araç ise İl Özel İdaremize ait 2014 model minibüs bir araçtır. İlimiz sınırları içerisinde, gerek heyet çalışmaları gerekse Devlet Büyüklerinin ziyaretleri esnasında hizmete özel kullanılan bu tür bir aracın eksikliği dolayısıyla, anılan zamanlarda diğer kurumlara ait minibüs kullanılmaktaydı." dedi.

NE KADARA YENİLENDİ?

Nayır açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Müteaddit defalar görev çakışması yaşandığından yeni bir araç alınması yerine İl Özel İdaremize ait bu aracın hizmete hazır hale getirilmesi için 19.04 2018 tarihinde başlatılan süreçle, 60.000 Türk Lirası karşılığı ihale edilip, 20.07.2018 tarihinde teslim alınmıştır.

Bu meseleyi, hem hizmetlerin yürütülmesi hem de tasarruf açısından değerlendirmişken kamuoyuna bu salik ile yansıması Devletine ve Milletine karşı sorumlu bir kişi olarak beni fevkalade üzmüştür.

Ahmet Hamdi NAYİR Kütahya Valisi"

Kamubulteni.com | Ankara