Lise Mezunu Polis-Subay ve Astsubay Alımı Açıklaması (2020 YKS Tarihi)

Polis Akademisi Başkanlığı ile Milli Savunma Üniversitesi 2020 yılı lise mezunu subay, astsubay ve polis alımı için süreç başladı. Yapılan açıklamada 2020 yılı alımı için adayların şimdiden çalışmalara başlaması uyarısı yapıldı. Peki sınavlar ne zaman yapılacak? İşte detaylar ve tarihler.

Lise Mezunu Polis-Subay ve Astsubay Alımı Açıklaması (2020 YKS Tarihi)

Polis, subay astsubay olmak isteyen lise mezunu adaylar dikkat.

MSB ve EGM bünyesinde subay, astsubay ve polis olmak isteyen adaylar , hangi sınavlara gireceklerini , nasıl bu alımlara başvuru yapabileceklerini araştırıyor. Biz de kamubulteni.çcom olarak adayların bu sorularına cevap vermeye çalıştık. 

YKS İLE 

Her yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile MSÜ ve EGM bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından subay, astsubay ve polis alımı yapılmaktadır. YKS 'ye girecek adaylar , daha sonra subay, astsubay ve polis alımlarının seçim aşamalarına girerek polis ve asker olabilirler.

KADIN-ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

Polis-subay astsubay adayları ile bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

LİSE MEZUNU SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI

Lise mezunu adaylar arasından 10 bin civarında asker alımı yapılacak. 2020 yılında yapılacak MSÜ ve YKS sınavları ile aşağıdaki şartları taşıyan adaylar arasından subay astsubay alınacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.
  • Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmak, Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmak. 
  • Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak
  • Astsubay Meslek Yüksekokulları için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak TYT 'ye, subay alımı için TYT ve AYT 'ye girmesi gerekmektedir. 
  • Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin;
  • Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak
  • Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak,
  • Toplumca tasvip edilmeyen ve uygun görülmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve halen çalışmamakta olmak
  • Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabii mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç olmak üzere kaçakçılık, resmî ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birinden mahkûmiyeti bulunmamak
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği”nde belirtilen askerî okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık kriterlerine sahip olmak,

Adaylar , 2020 Mart ayında yapılacak MSÜ sınavına girecek. Bu sınavda geçerli puan alan adaylar , YKS 'ye de girmesinin ardından seçim aşamalarına alınacak.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI

Lise mezunu adaylar arasından polis alımı yapılacak. Her yıl PMYO 'lara yapılan 2500 polis alımı TYT puanı ile yapılmaktadır. YKS 'nin ilk oturumu olan TYT  'ye giren adaylar , daha sonra PMYO mülakatlarıan girer.

PMYO lise mezunu polis alımı başvuru şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak.
  • ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250 ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak,
  • Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır. Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.

YKS NE ZAMAN?

2019 yılında YKS için başvurular 12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında alınmıştı. ÖSYM Başkanlığı ise henüz 2020 sınav takvimini yayımlamadı. Sınav takvimi Kasım ayında yayımlanacak.

2020 YKS için başvurulaırn yine Şubat ayında başlaması ve sınavın Haziran ayının ikinci haftasında yapılması bekleniyor. 

SON DAKİKA UYARISI

Yapılan açıklamada yazılı sınavlara hazırlık için adayların çalışmalarına hız kazandırması , yazılı sınavda alınacak puanın adaylara ciddi avantaj sağlayacağına yer verildi. 

TARİHLER DUYURULDUĞU ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN